Poraz od Srbije i u drugom meču

0
478

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je maksimalnim rezultatom u drugom prijateljskom meču protiv Srbije u Budvi 0:3(18:25, 20:25, 26:28).

Slobodan Boškan dosta je kombinovao u drugom duelu, a šansu su dobili praktično svi (nijesu ulazili samo Slobodan Bojić i Radunović). Simo Dabović počeo je kao tehničar, ali je već u finišu prvog seta šansu dobio Strugar. Dijagonalu je zatvorio Ćulafić u prva dva seta, a kasnije je zaigrao i Minić. Od startu su na prijemu servisa igrali Marko Bojić i Ćaćić, a srednji blokeri bili su Ječmenica i Gojko Ćuk, ali selektor nije bio zadovoljan izdanjem u večerašnjem meču u Budvi pred 250 gledalaca.

Srbija je odigrala kvalitetnije od nas. Ušli su agresivnije i to su pokazali od prvog do posljednjeg poena. Moraju naši igrači da shvate, a i ja sa njima, da je ovo izuzetno značajno takmičenje za koje se pripremamo i da su protivnici vrlo iskusni i znaju kako se igra u Svjetskoj ligi.” – kazao je Boškan nakon duela.

Nakon odigrana tri seta, reprezentacije su odigrale još dva u kojima je Srbija takođe bila bolja 27:25 i 25:15. U posljednjem setu libero je bio Lakčević, a Božidar Ćuk je zamijenio Marka Bojića na prijemu. Par u sredini činili su Babić i Milić.

Naši će do drugog jula trenirati u Budvi a onda se sele u Podgoricu, a odigraće i prijateljske duele sa reprezentacijom Francuske.

Što se tiče rada na pripremama sam zadovoljan. Momci odrađuju sve kako treba iako im nije lako, naporni su treninzi, dosta radimo na fizičkoj pripremljenosti ali i u sali. Protiv Francuske, koja je još jača od Srbije imaćemo naredan test, nadam se da ćemo iz ovog poraza izvući pouke i da ćemo biti mnogo spremniji za novu borbu.” – poručio je Boškan.