Poraz i na kraju turnira – kadeti izgubili od Moldavije

0
412
Foto: FSCG

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore završila je učešće na međunarodnom turniru „Mercedes benz Egej kup“ koji se održava u Turskoj…

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u posljednjem kolu međunarodnog turnira „Mercedes benz Egej kup“ – na kraju turnira u Turskoj „sokoli“ su poraženi od vršnjaka iz Moladavije rezultatom 2:0.

Naša selekcija bila je bolja od rivala tokom većeg dijela susreta ali su Moldavci uspjeli da iskoriste dvije prilike u nastavku susreta da dođu do pobjede.

Izabranici Borisa Miličkovića sredinom prvog poluvremena imali su dobru priliku pred golom rivala ali je Ličina poslao loptu preko gola protivnika.

Prednost Moldaviji donio je Namolovan koji je u 66. minutu uspio da se pored trojice naših defanzivaca izbori za poziciju i sa ivice kaznenog prostora uputi precizan udarac koji je pogodio ugao Akovićeviog gola.

Najbolju priliku „sokoli“ su imali u 79. minutu kada je Ahmetaj uzdrmao prečku silovitim udarcem sa 20 metara. Samo minut kasnije Drndar je poklonio loptu Gatmaniuku koji je odličnim udarcem sa 16 metara postavio konačan rezultat susreta.

Iako smo imali inicijativu i veći posjed lopte tokom čitave utakmice nijesmo uspjeli da nekoliko situacija pretvorimo u golove. Na drugoj strani protivnik je iz kontranapada dva puta prešao centar i iz jedina dva pokušaja postigao golove. Izmjene koje smo napravili sa ciljem da unesemo svježinu nisu u dovoljnoj mjeri dopinijele da budemo konkretni pred golom protivnika, pa je rezultat ostao nepromijenjen, rekao je selektor Miličković.

Moldavija – Crna Gora 2:0                                     

Stadion Turk Ozer, Kušadasi.

Sudija: Arslan Ševket Džan (Turska).

Strijelci
1:0
– Namolovan 66′, 2:0 – Gatmaniuk 70′

Žuti kartoni
Ćosić – Crna Gora

Moldavija: Silviu Smalenea, Doru Kalestru (Nikita Sigonaki), Juri Jovu, Kristian Istrate, Nikita Pikus, Petru German, Niku Namalovan (Nikita Topa), Artiom Ivanov (Dmitri Prokopisen), Artur Untura, Mihai Dolgi, Sergiu Gatmaniuk (Maksim Golovati).
Selektor: Aleksandru Guzun.

Crna Gora: Goran Aković, Stefan Dajević (Mladen Kovačević), Rastko Marsenić, Vuk Ćosić, Aldin Drndar (Petar Vuković), Milan Vukotić (Arnel Kujović), Ognjen Gašević (Milisav Perošević), Nikola Janjić, Miloš Milović (Blagota Marković), Denis Ličina (Matteo Ahmetaj), Andrija Radulović.
Selektor: Boris Miličković.