Popović za “Reprezentacija.me”: Prošla sezona da posluži kao lekcija za dalje

0
396
Foto: euroleague.net

Petar Popović, košarkaš Budućnosti Voli i član crnogorske reprezentacije koja će ove godine nastupati na Mundobasketu govorio je za naš portal o predstojećem periodu u podgoričkom klubu ali i u nacionalnom timu.

Nakon što su se emocije smirile poslije finalnih utakmica protiv Crvene zvezde kako sada “hladne glave” vidiš čitavu prošlu sezonu u ABA ligi?

  • Svi smo se nadali da možemo da ponovimo uspjeh od prije dvije sezone, da osvojimo ABA ligu. Mislim da smo kiksali neke utakmice samo zbog umora i teškog rasporeda, tako da smo u plej of ušli kao trećeplasirani. Na kraju pet utakmica finala, Zvezda je sačuvala domaći teren i zasluženo vratila titulu. Mislim da nam prošla sezona svima može poslužiti kao velika lekcija i veliko iskustvo za dalje. Okrećemo se sljedećoj sezoni i nadamo se dobrim rezultatima.

Koji je cilj u narednoj sezoni i ko su po tvom mišljenju glavni kandidati za plej-of i titulu?

 Ciljevi Budućnosti su sami vrh ABA lige i što bolji rezultat u Eurokupu i naravno oba domaća trofeja. S obzirom da se timovi tek formiraju, mislim da je rano o kandidatima za titulu. Za sad se skoro sve ekipe uredno pojačavaju, vidjećemo kako će sve to izgledati pred početak same sezone.

Koliko Crna Gora može na Mundobasketu i s obzirom na sastave ekipa kako vidiš konačan poredak na tabeli nakon prve grupne faze?

Foto: FIBA

 Presrećni smo jer ćemo predstavljati Crnu Goru na tako velikom takmičenju kao što je Svjetsko prvenstvo. Moja prognoza je 1. Grčka 2. Crna Gora 3. Brazil 4. Novi Zeland. Svi bi voljeli da to ovako izgleda na kraju prve faze, biće teško ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što više pobjeda u grupi.

Najbolji trener i saigrači sa kojima si sarađivao i zbog čega?

 Baš je teško izdvojiti i trenera i igrača. Od svakog trenera sam naučio po nešto novo, svaki trener je specifičan i baš teško mogu da izdvojim nekoga. Što se tiče saigrača, pogotovo zadnje tri godine sam provodio vrijeme sa skoro svima, u zavisnosti od obaveza. Kada bih krenuo da nabrajam najbolje saigrače došli bismo do nekog broja od 10,15, kroz osmjeh će Petar.

Foto: KK Budućnost Voli

U kojoj ligi bi volio da se oprobaš do kraja karijere?

  • Volio bih da se oprobam u ACB ligi. Volim i Italiju kao zemlju pa bih volio i tamo da vidim kako bih se snašao. Naravno da bih volio da igram na što većem nivou kroz karijeru i nadam se da ću to i dostići.