POPOVIĆ: Ništa se ne može porediti sa trofejima u majici matičnog kluba

0
913

Sjajna godina je iza Ljubomira Popovića. Sa Jedinstvom je stigao do duple krune u crnogorskim okvirima i prekinuo dominaciju Budvanske rivijere, igrao je u reprezentaciji naše zemlje u Svjetskoj ligi i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, postao je otac, a i novi selektor Veljko Bašić računaće na njega u predstojećim kvalifikacijama za prvenstvo svijeta, kao i u trećem nastupu u Svjetskoj ligi. Za naš portal analizirao je godinu na privatnom i profesionalnom planu, a nije zaboravio da pomene ni bivšeg saigrača Boba Radovića, koji je zbog teške bolesti prerano preminuo i nije dočekao najveće uspjehe kluba iz Bijelog Polja u njegovoj istoriji.

Jedinstvo je u finalnoj seriji domaćeg prvenstva sa maksimalnih 3:0 u pobjedama bilo bolje od Budvanske rivijere, dok su Bjelopoljci istog rivala savladali i u meču za pehar nacionalnog Kupa.

“Već sam osvajao duplu krunu sa ekipom Budvanske rivijere. Međutim, ovo je definitivno poseban osjećaj jer sam to uspio da ostvarim sa ljudima sa kojima sam počeo da treniram odbojku u svom klubu i gradu”, rekao je Popović.

Odbojka je sada jedna od glavnih sportskih tema u Bijelom Polju.

“Poznato je da su fudbal i košarka oduvijek bili najvažniji sportovi za Bjelopoljce. Međutim, grad je osjetio šta se desava, u posljednjih mjesec- dva mnogo se pričalo o odbojci. Ljudi su nam dali veliku podršku i pozitivnu energiju usmjerili ka nama”.

Uspjeh Jedinstva ne može da ospori ni činjenica da je Budvanska rivijera imala mnogo problema prošle sezone. Po riječima Popovića ni tim iz Bijelog Polja nije funkcionisao bez nedaća.

“Znamo da mnogi klubovi sa naših prostora imaju probleme u funkcionisanju. I mi smo jedva opstajali posljednjih sezona,ali ne smatram da je to opravdanje za njih,jer su usli u plej of sa možda najjačom ekipom u posljednjih nekoliko godina. Radili smo i strpljivo čekali priliku i iskoristili je na najbolji mogući način.”

Izabranici trenera Darka Prebiračevića vjerovali su da mogu do trofeja, a ekipa je posebno samopouzdanje dobila poslije trofeja u Kupu Crne Gore.

“Svi smo bili kao jedan, prolazili zajedno dobre i loše trenutke i nikada nismo odustajali od naših snova. Upravo naziv našeg kluba može na najbolji način da nas opiše jer smo bili jedinstveni od početka do kraja sezone.”

Uvijek je lakše osvojiti, nego odbraniti trofej. Svjestan je toga i Popović koji ne želi da navijačima Jedinstva obećava ništa pred sljedeću sezonu.

“Prerano je pričati o tome jer smo tek završili sezonu,pa se još ne znaju planovi i mogućnosti kluba za sljedecu godinu. Međutim, siguran sam da će opština i sponzori prepoznati uspjehe i podržati nas,a onda je sve moguće”.

Za uspjehe na terenu Popović je energiju crpio iz porodice. Nedavno je postao i otac.

“Moj sin Lazar, je sigurno nešto najljepše što mi se dogodilo u životu. Njegov osmijeh i trenuci provedeni sa njim su dragocjeni za mene i sigurno je da su on i supruga Jovana moja najveća podrška!”.

Prije nepune dvije godine borbu sa opakom bolešću izgubio je Bogoljub – Bobo Radović, bivši odbojkaš Jedinstva. Generacija igrača sa kojom je otkrio tajne ove igre nije ga zaboravila i njemu je posvetila trofeje osvojene u upravo završenoj sezoni.

“Bobo je bio naš veliki prijatelj, drug, saigrač. Nažalost prerano je preminuo, a titula i uspjehe iz upravo završene sezone posvećujemo njemu”, rekao je na kraju razgovora za CdM Ljubomir Popović.