Polufinale realnost, idemo na medalju

0
436

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Budimpešti igraće za medalju, kazao je selektor Ranko Perović navopdeći da je polufinale realan domet njegovioh izabranika.

Šampionat Evrope biće odigran od 14. do 27. jula, a rivali Crne Gore u A grupi biće Italija, Grčka, Rusija, Gruzija i Rumunija.

Perović je, u izjavi za zvanični sajez Vaterpolo i plivačkog saveza, kazao da Crna Gora ima velike šanse da se bori za medalju.

Realan domet je polufinale, a kad dođemo dotle, onda ćemo sigurno dati sve od sebe da uzmemo medalju. Uslovno rečeno, imamo dobru grupu. Možemo da savladamo sve selekcije u grupnoj fazi, i da izborimo polufinale. U slučaju da se to ne desi, imali bi komplikovaniji put, ali ni tada nije ništa izgubljeno, šampionat je dug. Ukoliko pružimo maksimum, rezultat neće izostati“, rekao je Perović.

On je podsjetio da je crnogorska reprezentacija tokom priprema imala dosta problema sa povredama.

“Plan nije u potpunosti ispunjen onako kako smo zamislili. Pogotovo mislim, na turnir u Dubaiju, gdje smo htjeli da nastupimo kompletni, ali na kraju nijesmo uspjeli. Uslijedila je povreda Miloša Šćepanovića koja nas je dodatno poremetila. Odradili smo fizički dio, ali ta psihološka spremnost nije dovedena do maksimuma. Imamo još koji dan do šampionata da se maksimalno konsolidujemo i nadam se da ćemo maksimalno spremni dočekati start prvenstva“, rekao je Perović.

On je naglasio da su oscilacije nedopustive, pogotovo u utakmicama sa lakšim protivnicima.

“Nijednu utakmicu ne smijemo uzeti zdravo za gotovo, moramo biti skromni, da bi iz toga iscrpili snagu za naš najjači adut, a to je odbrana. Ako to podignemo na još veći nivo, onda možemo da se nadamo borbi za medalju“, rekao je Perović.

On je, komentarišući start šampionata i duel sa Grčkom, kazao da je to neugodna selekcija, ali da je Crna Gora favorit.

“Favoriti smo protiv Grčke. Bitno je startovati pobjedom. Grčka nas je iznenadila prošle godine u Barseloni i to treba da bude dovoljna opomena. Oni su jako dobra reprezentacija, naravno tu je i Italija, ali bih pomenuo i Rumuniju koja je znala da nas iznenadi u prošlosti. Moramo do kraja biti maksimalno koncentrisani, da u svaki meč uđemo maksimalno ozbiljno, sa velikom željom i voljom da izgaramo do posljednjeg minuta. To je jedini recept za uspjeh“, rekao je Perovioć.

Duel Crne Gore i Grčke na programu je u ponedjeljak u 16 sati.

Slijede mečevi sa Rusijom (utorak, 14.30), Rumunijom (četvrtak, 19), Italijom (subota, 19) i Gruzijom (ponedjljak, 11.30).