Položen kamen temeljac za natkrivanje vaterpolo bazena u SC Morača

0
914
Foto: Antena M portal

 

Ozvaničen  je početak radova za natkrivanje vaterpolo bazena u kompleksu SC Morača. Kamen temeljac položio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Dužni smo da obezbijedimo najbolje uslove za razvoj sporta. Dosta smo do sada uradili kad je posrijedi sportska infrastruktura, a nedostajao nam je jedan ovakav objekat“, poručio je Stijepović i dodao da se prvi put gradi ovakav objekat.

Raširiće se baza za razvoj vateropolo i plivačkog sporta. Glavni grad mora da ima jedan ovakav reprezentativan objekat. Nadam se da ćemo na njega biti ponosni“, poručio je Stijepović.

Foto: Antena M portal
Foto: Antena M portal

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić kazao je da će novi bazen biti respektabilna baza za plivanje.

Biće nova baza i za nove vaterpoliste“, rekao je Porobić.

Glavni grad dobija novi funkcionalni bazen, čija je vrijednost milion i 900 hiljada eura“, poručio je direktor Sportskih objekata Podgorice Vojkan Marković.

Portal Antena M je, podsjetimo, objavio da je potpisan Ugovor o izvođenju radova, kao i Ugovor o nadzoru.

Foto: Antena M portal
Foto: Antena M portal

Izvođač radova je Neimar Inženjering. Nakon dugog tenderskog postupka koji su obilježile brojne žalbe, konačno je stigla odgovarajuća ponuda, za investiciju koja je vrijedna 1,95 miliona eura.

Obaveza izvođača radova je da u roku od najviše 300 dana preda objekat na upotrebu.

Sigurni smo da taj rok može biti kraći. Vjerujemo da će ova vijest obradovati sve građane Podgorice zbog novih sportskih sadržaja koje će dobiti naš Glavni grad, ali istovremeno i zbog mogućnosti da proširimo sportsku bazu za jedan od najuspješnijih crnogorskih sportova, vaterpolo”, kazao nam je ranije Vešović.