Podgorica: Postavljanje krovne konstrukcije vaterpolo bazena u završnoj fazi

0
386
Foto - Analitika

Radovi na postavljanju konstrukcije krova na vateropolo bazenu kod Sportskog centra Morača su u završnoj fazi, a istovremeno se izvode pripremni radovi na postavljanju prekrivke krova bazena. U toku su radovi na montiranju poslednjeg reda specijalne skele koja omogućava radove na ugradnji lamelirane konstrukcije krova.

Foto – Analitika

Trenutno se izvode radovi na povezivanju  termotehničkih instalacija u podtribinskom dijelu vaterpolo bazena (svlačionice, tušione, službene  prostorije) kao i povezivanje sa termotehničkim uređajima koji će biti postavljeni ispod nosećih stubova konstrukcije krova, zatimi radovi na postavljanju instalacija za ventilaciju na vaterpolo bazenu, a u toku su radovi na postavljaju i povezivanju vodovodnih instalacija u podtribinskom  dijelu vaterpolo bazena i njihovo povezivanje  sa  bojlerima  za toplu  vodu.

Foto – Analitika

Završeni su svi radovi na povezivanju vaterpolo bazena napojnim kablovima na trafostanicu, zatim povezivanje na elektro instalacije bunarskih pumpi na bazenu, kao i radovi na postavljanju vodovodnih cijevi i priključenja bazena na primarnu vodovodnu mrežu, a završene su i sve šahte za odvod bazenske i atmosferske vode i kanalizacije  sa  bazena.

Takođe, u toku su radovi na postavljanju elektro regala i elektro instalacija na konstrukciji krova, koristeći metalnu skelu, kako bi se omogućilo montiranje sportske rasvjete na bazenu, a paralelno se izvode radovi na ispitivanju i atestiranju svih postavljenih kablova i elektro instalacija.

Svi radovi izvode se u rokovima koji su definisani dinamičkim planom rekonstrukcije objekta koje je uradio izvođač radova “Neimar inženjering” iz Podgorice na koji  je  saglasnost dao Stručni nadzor preduzeća “Urbi pro”.

Riječ je o veoma složenom zahvatu i modernom projektnom rješenju koji se po prvi put relizuje u našoj državi, a nakon natkrivanja bazena sa svim pratećim sadržajima Podgorica će dobiti jedan reprezentativan objekat za razvoj plivačkih sportova vrijedan dva miliona eura.