Podgorica dobila organizaciju Svjetskog prvenstva

0
448

Visoki zvaničnik Svjetske vaterpolo i plivačke asocijacije (FINA) Aleksandar Šoštar kazao je danas da je Crna Gora dobila organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva, ali da je zbog promjene grada domaćina potrebna dodatna inspekcija.

 

Šampionat će biti odigran 2016. godine, a umjesto Budve najbolje svjetske juniore ugostiće Podgorica.

 

Šoštar je podsjetio da je Podgorica na visokom nivou organizovala završni turnir Svjetske lige 2009. godine.

 

To jako dobra i pametna stvar za Crnu Goru što je prihvatila organizaciju tako velikog takmičenja, jer će učestvovati 20 slekcija. Šampionat može da donese mnogo toga dobrog ne samo Podgorici i Crnoj Gori nego vaterpolu kao sportu uopšte. Podgorica zaslužuje da ima razvijen vaterpolo”, rekao je Šoštar.

 

On je istakao da je šteta što do sada ne postoji nekoliko klubova i zatvorenih bazena u Podgorici.

 

Da bi organizacija bila na izuzetnom nivou, pored dva bazena koja su u odličnom stanju, potreban je još jedan, pa da se zaokruži cjelina, i dobijete jedno odlično organizovano takmičenje”, poručio je Šoštar.

 

Prema riječima direktora Saveza Petra Porobića, Podgorica sa dva otvorena bazena u velikoj mjeri ispunjava uslove da organizuje Svjetsko prvenstvo za junior.

 

Ukoliko bi obezbijedili treći bazen samo za treninge, onda bismo u potpunosti ispunili sve uslove, čime bi dobili i komforniju organizaciju. Smatram da ako sada propuštimo ovu šansu za organizaciju Svjetskog prvenstva, teško u budućnosti možemo očekivati da će nam dati neku novu priliku.”, rekao je , poručio je direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić.

 

On je naglasio da samo takmičenje nije primarni cilj, već da je to idelana prilika da se objekti stave u funkciju i pokrene vaterpolo i plivački sport u Glavnom gradu.

 

Što se tiče trećeg bazena, obavili smo razgovore sa čelnim ljudima kompanije Čelebić koji su spremni da zatvoreni bazen u Donjoj Gorici, nakon njegovog završetka, u potpunosti stave u funkciju takmičenja”, poručio je Porobić.

 

Šoštar i Porobić razgovarali su danas sa predstavicima Glavnog grada Podgorica, zamjenicima gradonačelnika Časlavom Vešovićem i Borisom Mugošom, direktoricom Turističke organizacije Podgorica Tanjom Popović, izvršnim direktorom Sportskih objekata Vojkanom Markovićem i samostalnim savjetnikom za sport Glavnog grada Rajkom Ćupićem.

 

Vešović je kazao da mu je imao čast da ugosti velikane vaterpola, Aleksandra Šoštara i Petra Porobića.

 

Organizacija tako velikog takmičenja bila bi izuzetna stvar za Podgoricu i mi ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti projektu kako bi sve proteklo na najbolji mogući način. Sa velikom odgovornošću prihvatamo organizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Podgorica snosiće značajan dio obaveza, i uradićemo sve da svi budu zadovoljni. Vjerujemo da ćemo biti odličnim organizatori Svjetskog prvenstva za juniore“, poručio je zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović.

 

 

 

 

 

 

Vijesti