Pod Malim brdom vjeruju u opstanak

0
385

Petrovac je kao pretposljednji završio prvi dio sezone, s tim što ima isti broj kao “fenjeraš” Dečić svega 15 iz 19 kola.

“Nebo-plavi su ekipa koja je sa brojčano “najtanjim” igračkim kadrom iznijela polusezonu i logično je da su joj pojačanja pod hitno potrebna. Za sada je stiglo i na jučerašnjoj prozivci pojavilo se samo jedno novo ime napadač Aleksandar Vujačić, povratnik pod Malo brdo.”

“Nije bilo mnogo igrača na prvom okupljanju 18 plus tri golmana, ali imamo obećanja da ćemo dovesti trojicu-četvoricu, koliko nam najmanje treba. Za sada je stigao samo Vujačić, u pregovorima smo sa još nekoliko njih, nadamo se da ćemo ih dovesti ove sedmice. Ali, nije lako angažovati pojačanja u januarskom prelaznom roku. Biće dosta teško naći ono što nam treba”, rekao je trener Rudolf Marčić.

A što treba Petrovcu?

Lijevi bek, potom štoper koji nam je neophodan posle odlaska Argzima Redžovića, te krilni napadač jer ne znamo u kakvom se stanju nalazi Japanac So Jamamoto, koji je najavio dolazak za 14. januar. Što se tiče Matije Božanovića, uputili smo mu više poruka, ali nemamo informacije da li će više igrati (obojica bila povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Damir Košuta, prim, aut). Zato bi bilo dobro kada bismo našli zadnjeg veznog, ali ako ne uspijemo, nekako ćemo to ,,zakrpiti”, dodao je Marčić.

Nebo-plavi će kompletne pripreme obaviti u Budvi.

“Desetak dana ćemo biti u hotelu, pa ćemo raditi dva puta dnevno. Planirano je da odigramo šest prijateljskih utakmica, a po tradiciji prvu igramo sa omladincima, a ona će biti 17. januara. Za ostale provjere nemamo dogovorene rivale, ali biće ovdje na pripremama dosta ekipa iz regiona, kao i naših prvoligaša i drugoligaša, tako da tu neće biti problema.” istakao je Marčić.

Ambicije Petrovca su da sezonu ne završe na poslednjem mjestu.

“To bi bio uspjeh, samo da ne ispadnemo direktno. U baražu bi bilo teško, ali do toga ima dosta” realan je mladi strateg.