Počinju kvalifikacija za EP, prvi dueli sa Slovačkom i Italijom

0
273
Foto:Savo Prelević

Rukometašice Crne Gore startuju sa kvalifikacionim mečevima za EP koje se naredne godine održava u Francuskoj.

 

 

Prve mečeve Crnogorke igraju sa Slovačkom u četvrtak u Baru (17 časova) i tri dana kasnije sa Italijom u Breši.

Selektor Dragan Adžić je izabrao praktično isti tim koji je suprotstavio Bjelorusiji.Opet nema Suzane Lazović, koja će zbog problema sa vratom propustiti cijelu sezonu, a Majda Mehmedović ima problema sa ramenom i pitanje je koliko će moći da pomogne.

“Dolaze sve, samo na prvim treninzima neće biti Marine Rajčić, Alme Hasanić i Jelene Despotović zbog obaveza u klubovima. Sve ostale su tu, stigle su Majda Mehmedović i Bobana Klikovac, tako da ćemo od ponedjeljka biti kompletni, ali ćemo vidjeti u kakvom je zdravstvenom stanju ekipa. Majdu ponekad jače zaboli rame, primila je injekciju nakon posljednje utakmice i vidjećemo kako je”, rekao je Adžić i dodao – “Od inostranih rukometašica su na spisku samo Jakubišova i dvije iz Francuske, ostale su iz te čehoslovačke lige. S obzirom na stanje u kojem smo, sa povredama i mladosti, potrebni će nam biti igra i odnos kao protiv Bjelorusije”.

 

 

Na spisku su golmanke Marina Rajčić (Mec, Francuska), Alma Hasanić (Storhamar, Norveška), Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska), krila Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević, Branka Konatar, Dijana Ujkić (Budućnost), bekovi Milena Raičević, Đurđina Jauković, Itana Grbić, Sanja Premović, Đurđina Malović (Budućnost), Jelena Despotović (Krim, Slovenija) i pivotkinje Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Ivana Godeč (Budućnost).