Počele pripreme univerzitetske košarkaške reprezentacije

0
709

Univerzitetska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za Univerzijadu koja je na programu od 3. do 14. jula u Gvanžuu (Južna Koreja).

Na spisku selektora Zvezdana Mitrovića nalazi se 21 igrač, ali zbog klupskih obaveza i problema sa povredama, kao i nastupa za A tim na Igrama malih zemalaj Evrope, na okupljanju je bilo devet reprezentativaca. ”Crveni” će u naredne dvije sedmice trenirati u Baru, a 18. juna putuju na turnir u Kini, na kojem će od 21. do 28. juna odigrati šest mečeva, što će biti sjajne provjere pred početak Univerzijade u Južnoj Koreji. Crna Gora na Univerzijadi će za protivnike imati Rusiju, Mongoliju, Kanadu, Švedsku i Meksiko.

Na spisku imamo 21 igrača, ali veliki broj neće biti u mogućnosti da odradi uvodni dio priprema, a na neke ne možemo da računamo za ovu akciju. Dubljević i Todorović imaju obaveza u svojim klubovima koji i dalje igraju špansko prvenstvo, dok Nikolića očekuje plej-of u prvenstvu Srbije. Ivanović bi trebalo da se priključi za desetak dana u Baru, jer ima problema sa trbušnim mišićima koji je prisutan već duže vrijeme. Imamo problema i zbog odsustva Đurišića i Pavića, tako da je ekipa desetkovana već na početku priprema za Univerzijadu koja predstavlja izuzetno ozbiljno takmičenje. Ostale reprezentacije će nastupiti sa veoma jakim sastavima i očekujemo veoma teško takmičenje. Dvije sedmice ćemo raditi u Baru, potom idemo na turnir u Kini koji ćemo iskoristili za uigravanje tima, a 3. jula kreće takmičenje na Univerzijadi. Vjerujem da ćemo uoči polaska na turnir u Kini, 18. juna, imati jasniju sliku snaga koje će predstavljati našu državu na turniru, a potom i na Univerzijadi. Tada ćemo konkretnije govoriti i o ambicijama, ali i o kvalitetu protivnika, jer čekamo da vidimo sastave u kojima će oni nastupiti u Južnoj Korejikazao je Mitrović na konferenciji za novinare u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jedan od aduta naše reprezentacije na predstojećem takmičenju biće Mihajlo Sekulović, koji nije govorio o očekivanjima od Univerzijade, ali je najavio naporan rad i maksimalnu posvećenost svih igrača koji su pozvani za ovu akciju.

Nezahvalno je iznositi očekivanja na početku priprema, ali u svoje i ime svih momaka mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo obaveze ispunjavati na najbolji mogući način. Odlično se međusobno poznajemo i vjerujem da uz dobru atmosferu i naporan rad, možemo da ostvarimo dobar rezultat u Južnoj Korejikazao je Sekulović.

Na spisku selektora Mitrovića pored Sekulovića su Miroslav Damjanović (Mornar), Luka Đurović(Sutjeska), Nikola Žižić (Sutjeska), Marko Mugoša (Zeta 2011), Milutin Đukanović (Istanbul, Turska),Miloš Latković (Mornar), Vasilije Vušović (Mornar), Marko Kovač (Sutjeska), Mašan Vrbica (Teodo),Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Mursija, Španija), Bojan Dubljević (Valensija, Španija), Marko Todorović (Bilbao, Španija), Nemanja Đurišić (Univerzitet Džordžija, SAD), Vukota Pavić(Balkan, Bugarska), Radosav Spasojević (Sutjeska), Danilo Nikolić (Mega Leks, Srbija), Nemanja Gavranić (Vlaznija, Albanija), Aleksandar Milić (Lovćen Basket) i Veselin Kovačević (ABS Primorje).

U stručnom štabu selektora Mitrovića su treneri Mirko Ocokoljić i Filip Mihailović i fizioterapeut PerišaČagorović, a tim menadžer je Slavko Šaljperić.

 

 

 

KSCG