”Plave” ubjedljive protiv Vašaša

0
273
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti savladale su mađarski Vašaš 43:25 u sportskom kompleksu ”Verde” u prvom od dva međusobna duela u sklopu priprema za novu sezonu. Uz dogovor trenera crnogorskog i mađarskog tima, kontrolni meč trajao je 75 minuta, a novi duel zakazan je za utorak, takođe, u dvorani ”Verde”.

Za dvostruke šampionke Evrope to su bile nove provjere u sklopu priprema za novu sezonu nakon dvije sedmice boravka u Kolašinu gdje su igrale protiv ruskog Astrahana, zajedničkog rada sa slovenačkim Krimom u Podgorici, te tri provjere na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani na kojem su rivali bili Hipo, Podravka i Krim.

U duelu protiv Vašaša, najefikasnije su bile Đurđina Jauković i Itana Grbić sa po osam golova, Dijana Ujkić i Ema Ramusović upisale su po pet, dok su Đurđina Malović i Kristina Laslo po tri puta zatresle protivničku mrežu.

Po dva gola postigle su Branka Konatar, Tatjana Brnović, Matea Pletikosić i Nina Bulatović, a u strijelce su se upisale i Ivona Pavićević, Milena Raičević i Marta Batinović.