Piznanje za mladog Podgoričanina – Gligorović izabran za golmana godine

0
361
Foto: Georgia Gwinnett College Athletics

Nagrada za sjajne partije koje pruža u dresu “Georgia Gwinnett” koledž fudbalskog tima, stigla je u pravom trenutku kao dodatna motivacija za mladog crnogorskog čuvara mreže – Matija Gligorović izabran je za golmana godine u anketi svih trenera timova iz konferencije.

Foto: Privatna arhiva

 

“Freshman” Gligorović ove sezone posle samo par nedjelja izborio se za status prvog golmana i sjajnim intervencijama bio je jedan od ključnih igrača svog koledž tima koji je ove jeseni ostvario 9 pobjeda sa mladim Podgoričaninom na golu.

Osim Gligorovića, popularni “Grizliji” mogu se pohvaliti sa još dva priznanja koja su prigrabili Majkl Veber (Najbolji fudbaler koji igra svoju prvu sezonu na koledžu) kao i trener Stiv DeCou koji je izabran za najboljeg trenera konferencije.

Podsjećanja radi, Matija je posle kraće fudbalske pauze ove sezone postao dio pomenutog koledža gdje istovremeno radi ono što najviše voli i studira.

Za crnogorsku reprezentaciju U17 upisao je 23 nastupa a posljednja sezonu u Crnoj Gori odigrao je u mlađim kategorijama podgoričke Budućnosti.