Petrović za SK: Ova sezona može da bude prvi korak ka stvaranju evropskog Primorca

0
513
Izvor: VK Primorac

Vaterpolista Primorca Antonio Petrović izjavio je da se nada da mladi igrači iz Kotora neće morati da prolaze kroz ono kroz šta je tim prošao ove sezone.

U Budvi je u subotu bila pomalo čudna situacija. Veliku borbu u bazenu za opstanak u regionalnom takmičenju vodili su Primorac iz Kotora i Primorje iz Rijeke.

Kotorani su bili šampioni Evrope 2009. godine, a Riječani vicešampioni 2012. godine.

Kotorani su ove sezone prošli kroz zaista jako tešku sezonu. Zbog renoviranja bazena u Kotoru sve utakmice su igrali kao gosti. Imali su uspona i padova, na kraju ipak stigli do cilja. Ostali su u elitnom društvu, bili sasvim solidni u Evrokupu gdje im je malo nedostajalo da stignu među osam najboljih.

“Sezona još uvijek nije završena, ali je već sada jasno da smo primarni cilj osvarili. Obezbijedili smo opstanak u elitnom društvu i obezbijedili mladim igračima iz Kotora da i naredne sezone igraju u elitnom društvu regionalnog takmičenja. Iskreno se nadam da neće morati da prolaze kroz ovo kroz šta smo mi prošli ove sezone”, rekao je Antonio Toni Petrović jedan od najboljih igrača Primorca i momak koji je bio član slavne generacije 2009. godine i nastavio:

“Opstanak nije bitan zbog opstanka. Važan je zbog mladih igrača, a sva mučenja koja smo preživjeli ove sezone neće imati efekta ako se ne završi bazen, ako se talentovanim klincima iz Kotora ne omoguće normalni uslovi za rad. Ako se završi bazen kao što je obećano, onda ova sezona može da bude prvi korak ka stvaranju evropskog Primorca što je i cilj i razlog zašto sam odlučio da pomognem ove sezone. Uz bazen, intenzivan rad sa mladim igračima , Primorac ponovo može da bude konkurentan evropskim klubovima”.

Do kraja ligaškog dijela regionalne lige ostala su dva kola i ona će bar što se Primorca tiče biti lišena rezultatskog značaja. Zatim slijedi borba u domaćem šampionatu gdje titulu brani neprikosnoveni Jadran iz Herceg Novog.

“Maksimalno motivisano i bez kalkulacija ćemo odigrati duele koji su ostali do kraja, a što se domaćeg šampionata tiče kao i i svi u klubu volio bih da se nađemo u finalu i da se borimo za titulu sa Jadranom,” rekao je Petrović za Sport Klub.