Petar Škuletić: Grof Božović je pojam za svakog ko prati fudbal na Balkanu

0
533

Bivši napadač Partizana Petar Škuletić najskuplje je pojačanje dosadašnjeg dijela zimskog prelaznog roka u Rusiji.

 

Finansijska kriza uticala je na velike ruske klubove da smanje budžete i manje potroše, pa je prelazak Danilovgrađanina za četiri miliona eura u moskovsku Lokomotivu gurnuo nekadašnjeg igrača Zete u prvi plan.

 

Čast mi je što sam došao u ekipu koju trenira Miodrag-Grof Božović. Nisam ga poznavao od ranije, ali ime Božovića je pojam za svakog ko prati fudbal na Balkanu. Ni sada nisam imao previše kontakta i razgovora sa trenerom ili predsjednicom kluba Olgom Smorodskajom. Smatram i da ne treba, jer zna se šta se očekuje od napadača“, kazao je Škuletić.

 

Škuletića ruski mediji već upoređuju sa Artjomom Dzjubom, koji je sa Grofom Rostovu donio prvi veliki trofej – Kup Rusije.

 

Znam za Dzjubu, to je visoki napadač ruske selekcije. Imao sam priliku da ga posmatram i u ruskoj Premijer ligi, koja se pratila i u zemljama bivše Jugoslavije. Znam i za podatak da se priča ako više igrača iz bivše Juge u ekipi, znači da se stvara jak klan. U Lokomotivi sam zatekao Ćorluku i Pejčinovića, ali ostali saigrači ne treba sada se plaše, mi nismo “mafija”. To su samo šale koje, doduše, o igračima sa naših prostora kruže ne samo u Rusiji, već svuda u svijetu“, objasnio je Škuletić.

 

I podatak da sam u ovom momentu najskuplje pojačanje dosadašnejg dijela prelaznog roka, znak je povjerenja kluba u moje mogućnosti. Nije da osjećam pristisak zbog toga, ali nisam ni ravnodušan. Treba opravdati povjerenje kluba koji nije uložio malo novca u moj angažman“, zakjučio je Škuletić.

 

U Rusiji vjeruju da je crnogorski trener Božović angažovao Škuletića zbog sličnosti njegove igre sa Dzjubinom.

 

Dzjuba je iz Spartaka igrao na pozajmicu u Rostovu prošle sezone, a u ovom prelaznom roku je potpisao za Zenit, kojem će se priključiti tek na ljeto.

 

 

 

 

 

 

Vijesti