Petar Radanović trener Jadrana, Gojković pauzira

0
663
Foto: PVK Jadran

Petar Radanović novi je trener Jadrana. Vladimir Gojković biće šef stručnog štaba. Po završetku sezone Gojković će ponovo preuzeti ulogu prvog stručnjaka, informaciju je potvrdio Miloš Mračević, sportski direktor trofejnog crnogorskog kluba.

“Odavno imamo dogovor. U godini u kojoj je Evropsko prvenstvo i u kojoj su Olimpijske igre, Vlada želimo da rasteretimo zbog reprezentacije, pošto je fizički nemoguće sve stići. Pogotovo sada kada je i Liga šampiona. Vlado će ostati u klubu kao šef stručnog štaba, a ove godine ekipu će voditi Petar Radanović. Po završetku sezone Vlado se vraća za naš trogodišnji plan koji imamo. I to je to.”

Godina za vaterpolo, smatra Mračević, je vrlo delikatna pogotovu iz razloga što će reprezentacija nastupati na šampionatu Evrope, gotovo sigurno ih čekaju kvalifikacije za Tokio i vjeruje sportski direktor Jadrana, Olimpijske igre.

“Baš ogroman napor i zbog toga je još odavno postignut dogovor između Jadrana i Vlada. Nijesmo posezali za nikakvim drugim rješenjima, nego da to bude Vladov prvi pomoćnik. Sve u cilju kako bi se u ovoj godini, što se tiče reprezentacije, što više postiglo. Jer, fizički, na način kako Vlado prilazi poslu, jednom i drugom, ne može to da izdrži. To je evidentno. Ova godina je teška, u smislu svega, a naš cilj, zbg čega smo i uzeli vajlad kard Lige šampiona, je da u toj trećoj godini pokušamo nešto više.”

Gojković će sa ekipom uglavnom putovati na mečeve Lige šampiona.

“Ostaje u klubu i ostaje cijela logistika i njegovi pomoćnici. Samo će doći za ovu godinu do rotacije”, rekao je Mračević.