Petar Popović: Neprocjenjivo iskustvo, mogli smo bolje

0
172
Foto: Fiba

Crna Gora je na Mundobasketu dobila neprocjenjivo iskustvo, pogotovo kada su u pitanju mladi igrači. Nijesu razočarali, o tome svjedoče partije beka Petra Popovića tokom šampionata i vrhunsko izdanja bek-krila Dina Radončića u trijumfu nad Japanom.

“Sigurno da će mi značiti mnogo, jer sam kraj prethodne sezone u domaćem šampionatu propustio zbog niza lakših povreda. Ovo je neprocjenjivo iskustvo”, kazao je Petar Popović za Arenu.

U taboru “crvenih” su svjesni da je sam plasman na Mundobasket veliki uspjeh. Ipak, karakter velikih boraca ne prihvata skor 1-4 kao zadovoljavajući.

“Svako od nas nije zadovoljan, vjerujemo da smo mogli bolje. Bili smo blizu nekih pobjeda, ali to nije za utjehu. I pojedinačno i kao ekipa smo mogli bolje”, istakao je Cetinjanin Popović.

Na kraju je stigla ubjedljiva pobjeda nad Japanom, potvrda da je Crna Gora kvalitetom iznad konačne 25. pozicije.

“Ta prva pobjeda na Svjetskom prvesntvu je vrlo bitna. Svakako je dobro što smo završili trijumfom. Japan je bio neugodna ekipa, dosta trče, imaju dva taktički izuzetno obučena igrača. Igraju dobro, brzi su, a mi smo upisali pobjedu”, dodao je Popović.

Foto: Fiba

Rival je i u posljednjem meču prijetio, znao da iskoristi nedostatke u igri našeg tima.

“Japanci su se vraćali onda kada su stali u zonu, a mi smo tada promašili dosta šuteva. Na početku treće četvrtine smo imali jedva četvrtinu realizovanih trojki, ali ipak smo ostvarili trijumf”, zaključio je Popović, koji će već u petak vjerovatno nastupiti za Budućnost Voli u meču protiv Mega Bemaxa u Podgorici.