Petar Kapisoda: Mučno je bilo gledati meč…

0
1781

Crna Gora je u potpunosti podbacila na startu rukometnog Eura, a blijedo izdanje „lavova“ iznenadilo je i našeg dugogodišnjeg reprezentativca Petra Kapisodu.

Podsjetimo, izabranici Dragana Đukića poraženi su od Njemačke sa 32:19.

„Iskren da budem bilo je mučno gledati meč. Očekivao sam veći otpor naše reprezentacije, od igrača u polju prema mom mišljenju, zadovoljio je samo Vladan Lipovina, po angažmanu i svemu… Čudi me da su naši reprezentativci bili tako meki u duelima, ali i nekakako neangažovani. Ništa od onoga što ih je krasilo tokom kvalifikacija nijesu prikazali. Baš zbog toga bilo je jako teško odigrati protiv ovakve Njemačke. Bili smo potpuno bezidejni u napadu, Njemci su nas uvukli u svoju zamku. Selektor Njemačke Prokop imao je priliku da iskoristi sve igrače, da vjerovatno mnogo toga isproba“, izjavio je Kapisoda i dodao:

„Mišljenja sam da imamo mnogo manje kvalitetnih igrača nego što imaju naši protivnici na ovom prvenstvu. Činjenica je da je prva utakmica izuzetno važna i taj osjećaj koji poneseš sa premijere može da odredi sudbinu u nastavku takmičenja. U slučaju pobjede to je veliki vjetar u leđa, što bi za nas značilo i prolaz u drugu fazu, a ovako bukvalno smo zakucani za dno tabele. Ne znam što treba da se dogodi da se dignu naši reprezentativci, kakvu energiju trebaju da dobiju i da pokažu da mogu da igraju i protiv uvijek motivisane Makedonije i Slovenije, koja je oslabljena, ali je to selekcija koja je trećeplasirana sa Svjetskog prvenstva“, zaključio je Kapisoda.