Pet medalja za podgorički klub na turniru u Sarajevu

0
796

U subotu je održan Istočnoevropski open u brazilskom džiu džicu-u koji je okupio preko 200 seniora i juniora iz Austrije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Turnir koji se ove godine po prvi put preselio iz Zagreba u Sarajevo pokazao je veliki uspon ovog sporta na prostoru Balkana. Podgorički klub Mata Leao A-Force nastupio je sa pet takmičara, a osvojili su pet medalja: jedno zlato, tri srebra i jednu bronzu.

U konkurenciji juniora teškaša  trijumfovao je Đorđe Krstajić osvojivši zlato sa tri pobjede. Duplo srebro pripalo je Nikoli Peroviću u konkurenciji seniora plavih pojaseva do 88 kilograma i u apsolutnoj kategoriji.  U superteškoj kategoriji bijelih pojaseva istakao se  Dražen Vujošević koji je osvojio srebro, dok je Srđan Bošković osvojio bronzu u diviziji purpurnih pojaseva.

,,Nakon fantastičnog nastupa Marka Jokmanovića u Njujorku došao je red na drugo takmičenje u sezoni. Naši takmičari su se čak četiri puta našli u finalnim mečevima što je jasna najava dobre forme u ovoj godini. Najvažniji nastupi tek prestoje. Kao i svake godine Istočnoevropski open je opravdao očekivanja i protekao je u odličnoj organizaciji i borbama na čemu čestitamo našim sportskim prijateljima ABS Bushido iz Sarajeva“- izjavio je Mladen Jokmanović, trener kluba Mata Leao A-Force koji je ujedno bio i rukovodilac suđenja na ovom East Europe Openu.