Pešić: Igrači i navijači Budućnosti znaju da mogu da pobijede svakoga

0
959

Svetislav Pešić je čestitao Budućnosti na zasluženoj pobjedi nad njegovom Barselonom u 11. kolu Evrolige.

“Sve se dogodilo kao što smo predvidjeli. Čvrsta utakmica od početka do kraja. Budućnost odlična – igrači, publika, trener… Zaslužena pobjeda domaćina. Možemo da igramo bolje, ali smo dali maksimum. Borili smo se do kraja, igrali dobru odbranu, ali smo promašili neke šuteve koje bi trebalo da pogodimo i obično pogađamo. Siguran sam da će igrači dobiti samopouzdanje i da će pogađati takve šuteve ubuduće“, rekao je Pešić.

On je rekao da će svima da bude teško u Podgorici.

“Sada i navijači, a što je najvažnije igrači znaju da mogu da igraju sa svima i da pobijede“, rekao je Pešić.

On je zadovoljan odbranom svog tima…

“Bila je na nivou. Od odbrane sve ide, ali mora da se pogodi i u napadu“, rekao je Pešić.

Navijači su ga dočekali ovacijama…

“Ponosan sam na to, publika je bila maksimalno fer. Navijači su pomogli Budućnosti, nama nije smetala takva atmosfera“, rekao je legendarni trener.

Nije, ističe, bilo taktičkih iznenađenja…

“Ima mnogo utakmica, nema mnogo vremena da se priprema taktika. Mi igramo i treniramo istovremeno na utakmicama, tako je to… Mi smo zakazali u ofanzivnom skoku, a to je naša karakteristika, ali nekada igraš onoliko koliko ti rival dozvoli. Nismo bili dovoljno agresivni u skoku… Takođe, šutirali smo samo 11 bacanja, što znači da nismo ni bilo agresivni dovoljno u napadu… U takvoj neizvjesnoj utakmici teško je pobijediti bez tih elemenata. Falio nam je još jedan napor, nismo uspjeli, ali ne samo zbog nas, već i zbog rivala, ali i ogromne podrške“, kazao je Pešić.