Peruničić: Od srca bih volio da se nađem na spisku ali to nije pitanje samo za mene

0
303
Đorđo Peruničić - FOTO: RK Partizan

Đorđo Peruničić, rukometaš Partizana 1949 iz Tivta, je četiri godine za redom najbolji strijelac šampionata, a dva puta uzastopno je bio najbolji igrač u Crnoj Gori.

Sa Partizanom, koji je sa grupom entuzijasta prije desetak godina počeo sa stvaranjem stabilnog tima u svakom smislu, osvojio je Kup, a zatim i titulu.

Pomalo je, zbog toga, i nevjerovatno da Đorđo Peruničić nije na širem spisku reprezentacije Crne Gore.

„Za mene bi zaista bila velika čast da dobijem poziv i da obučem dres sa državnim grbom, koji sam nosio u mlađim selekcijama. Srce mi je bilo puno kada su momci uspjeli u Moskvi da izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Radovao sam se kao dijete, jer ekipu sačinjavaju rukometaši sa kojima sam prijatelj i sa kojima sa igrao u mlađim kategorijama. Uvjeren sam da će učešće na Evropskom prvenstvu biti motiv i da će privući veliki broj dječaka da se opredijele za rukomet, koji je pravi muški sport“ rekao je Peruničić.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Njemačkom, Makedonijom i Slovenijom. Da li će Đorđo biti na spisku?

„To nije pitanje za mene. Ponavljam – ja bih zaista od srca volio da se nađem na spisku i dobijem priliku da se borim za mjesto u timu“ rekao je Peruničić:

U svakom slučaju Crna Gora ima sjajnu generaciju koja može da bude iznenađenje na Evropskom šampionatu. Pored toga, riječ je o mladoj selekciji koja bi maksimum treblo da dostigne do Olimpijskih igara u Japanu“ naglasio je Peruničić.

Sa Tivćanima je dva puta učestvovao u Čelendž Kupu, a ove godine će igrati EHF takmičenje. Na žalost, SEHA liga je za sada ostala nedosanjan san jer je nedostajao samo jedan uslov, ali jako bitan – dvorana.

Naime, „Župa“ u Tivtu ne zadovoljava uslove takmičenja u ligi, koja je prošle sezone dala šampiona Evrope (Vardar) i učesnika finalnog turnira (Vesprem)

„Imamo dobru ekipu, nosioci igre od prošle sezone su ostali, a solidno smo se pojačali. I sa Lovćenom je ista situacija, tako da nas očekuje neizvjesno prvenstvo. Što se Partizana tiče naši ciljevi su jasni. Pokušaćemo da osvojimo duplu krunu“ naglasio je Peruničić.

Tokom ljeta, Peruničić je imao nekoliko ponuda iz inostaranstva. Izuzetno primamljiva je stigla iz makedonskog Pelistera, ali….

„Nisam želio da odem iz Partizana. Lijepo mi je u Tivtu. Radim i kao trener sa ženskom ekipom i zaista nisam želeo da menjam sredinu“ naglasio je Peruničić.