Perović: Važnije je s kim ukrštamo nego s kim smo u grupi

0
400

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u vaterpolu održaće se sjutra od 14 časova u Lozani, a crnogorski selektor Ranko Perović je otkrio samo jednu želju pred njegov početak.

“Bilo bi dobro da iz drugog šešira izbjegnemo Italiju”, rekao je Perović.

“Ajkule” se nalaze u trećem šeširu zajedno sa Brazilom, Grčkom i pobjednikom kvalifikacija koje tek treba da se odigraju.

Nosioci na žrijebu biće Srbija, Mađarska, Hrvatska i Sjedinjene Američke Države, iz drugog šešira biće žrijebani Australija, Kazahstan, Kanada i Italija, a iz četvrtog Južna Afrika, Japan, Kina i Rusija.

“Ako mislimo da osvajamo medalje moramo da igramo i pobjeđujemo najjače. Mislim da je najvažnije kasnije ukrštanje. Vidjećemo kako će sve ispasti, ali smatram da nije od nekog presudnog značaja taj žrijeb”, dodao je Perović.

Nije teško zaključiti da je najslabiji potencijalni rival iz prvog šešira reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

“Može da se desi da bude lakša grupa, a onda da dalje ukrštanje bude mnogo teže ili obrnuto… Kakav god žrijeb da bude moraćemo da se postavimo prema njemu i da o rivalima razmišljamo tek kad za to dođe vrijeme. Kažem da iz drugog šešira ne bih volio Italiju, a drugo je u principu svejedno“, istakao je crnogorski selektor.

Svjetski šampionat će se od 28. jula do 8. avgusta održati u Kazanju, a Crna Gora će braniti bronzanu medalju.

 

 

 

Vijesti