Perović: Najvažnije je da smo upisali pobjedu

0
408

ranko perovicVaterpolo reprezentacija je savladala Slovačku u 4. kolu Svjetske lige sa 8:5, a selektor Ranko Perović je bio zadovoljan igrom u odbrani koja je i napravila razliku.

 

Prve dvije četvrtine su bile jako teške, vidjelo se da su igrači umorni, da nemaju svježine. Bili smo u igri zahvaljujući jakoj odbrani. Taj segment smo u nastavku podigli na još veći nivo, što dokazuje i samo jedan primljeni gol u drugom poluvremenu. Odličnom odbranom smo digli ekipu, jer u napadu nismo realizovali dosta izglednih situacija. S malo boljom realizacijom je mogla da bude i veća razlika. Ali, najvažnije je da smo upisali pobjedu, i sada nas za mjesec očekuje odlučujući meč sa Italijom u Bariju“, rekao je Perović.

 

Djelimično opravdanje za ne baš blistavu partiju u Novakiju je umor igrača.

 

Vidjelo se da su igrači umorni zbog klupskih obaveza, jer su skoro svi u subotu igrali prvenstvene mečeve. A i putovanje je bilo jako teško. Klupski treneri gledaju da maksimalno iskoriste svoje igrače, a mi selektori dobijamo ono što nam ostane. Ali, kako nama, tako i svim reprezentacijama“, kazao je Perović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti