Partizan pokrenuo Školu rukometa

0
229

Rukometni klub Partizan 1949 je pokrenuo školu rukometa, u želji da privuče što više djece sa namjerom da iz kvaniteta dobije kvalitet. Korist od škole rukometa neće imati samo Partizan i Tivat nego rukomet Crne Gore u cjelini. Važno je privući decu, a onda ih uvući u magiju koju poseduje rukomet.

     „Kao što smo planirali i obećavali, pokrenuli smo školu rukometa u Tivtu. Termini za djecu su u dvorani „Župa“ ponedeljkom, srijedom i petkom. Jutarnji termini su od 10 do 11 časova, a popodnevni od 16 do 17 časova. Škola rukometa je prilagođena dječacima i djevojčicama i cilj je da ih dođe što više i da steknu ljubav prema rukometu. Igraće i treniraće na mini terenima, sa golovima koji su prilagođeni djeci manjeg uzrasta. Pored toga lopte nisu prave rukometne nego spužvaste kako bi se izbjegle bilo kakve povrede. Ovo je prva škola ovakvog tipa u Crnoj Gori, a ja se nadam da će ih biti više jer je to u interesu rukometa cijele države. Program rada je napravljen u skladu sa sistemom kako to radi EHF. Sa djecom će raditi četiri trenera“ naglasio je Igor Petković sportski direktor kluba.

Sistem koji će se primjenjivati u školi rukometa u Tivtu, je sistem koji su primjenjivali svi širom Evrope priznati i poznati klubovi. Mnogi svjetski asovi su ponikli i počeli da se bave rukometom, baš u školama ovakvog tipa. Podsjećamo još jednom škola je predviđena i za dečake i djevojčice, a Tivat pored Partizana 1949 može da se pohvali da ima i ženski rukometni klub, a trener je ubojiti golgeter Partizana i potencijalni reprezentativac Đorđo Peruničić – saopšteno je iz tivatskog kluba.