Pajković: Danas je izuzetno teško doći do sponzora

0
523
Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković

Iskusni odbojkaški trener, Veljko Bašić biće selektor naše muške reprezentacije. Crnogorski odbojkaški tim očekuju kvalifikacije za svjetsko prvenstvo i učešće u Svjetskoj Ligi. Cilj odbojkaškog saveza je i plasman na evropsko prvenstvo 2019. godine. Prema riječima predsjednika Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetka Pajkovića, Bašić je pravi izbor za ostvarivanje tih planova zato što ima ideje kako da dodje do rezultata i iskustvo u radu sa velikim klubovima.

Raspisan je konkurs Ministarstva sporta za sufinansiranje programa sportskih subjekata. Odbojkaški savez čeka ishod ovog konkursa zato što se uglavnom finansira novcem iz budžeta. Pajković je za televiziju Crne Gore rekao:

“Baš je teška situacija. Dakle, u vašoj emisiji smo čuli da su novci koji su rebalansom bili predviđeni za sport, na kraju godine vraćeni u budžetsku rezervu. Nas je sve zatekla takva odluka jer smo na bazi tih sredstava planirali naše akcije. U situaciji smo da trpimo sada, nema priliva, nema sredstava. Izuzetno je teško doći do sponzora danas i nadam se da ćemo konkursom svi iz sporta biti zadovoljni da bi mogli normalno da funkcionišemo.”

Jedan od načina da se popularizuje odbojka i da djeca zavole ovaj sport jeste i Balkan Kids Festival koji organizuje Odbijkaški savez Crne Gore, a koji će se sredinom maja održati u Podgorici.

“To su takmičenja djece do 12 godina u mješovitom sastavu. Ekipu čine šest dječaka i šest djevojčica. Igra se na otvorenom i svi su pobjednici. Suština je da se djeca okupe jedan dan u nekom gradu, da igraju utakmice i svi dobiju medalje na kraju i dobiju lopte na poklon“- ističe Pajković.