Otvorila se vrata Mundobasketa: Silna Turska pala u “Morači”!

0
1303
Foto: Fiba

Košarkaši Crne Gore ostvarili su veliku pobjedu koja će ih približiti Mundobasketu.

“Crveni” su pobijedili Tursku rezultatom 71:66 nakon dramatičnog finiša i došli na korak od sna.

Izabranici Zvedana Mitrovića pokazali su ogromnu želju i motiv, timski duh, a posebno su se izdvojili Bojan Dubljević i Nikola Ivanović koji su pokazali kvalitet i pogodili u ključnim trenucima.

Prve poene na meču dao je Derek Nidam, i to trojku – 3:0. Odmah je uzvratila Turska serijom 6:0 (3:6). Pogađali su Dubljević i Sekulić, ali su još jednom gosti napravili seriju 6:0 za plus šest (7:13). Do kraja prve dionce Turska je održavala plus četiri (13:17).

Opet je Nidam pogodio trojku na otvaranju druge dionice. U nastavku je viđena tvrda utakmica, puna kontakta. Konstantno su se smjenjivale ekipe sa vođstvom, da bi tri posljednja napada Turci završili trojkom (35:37). Nakon 20 minuta, rezultat je bio 37:38.

Nakon odmora, turski igrači su napavili treću seriju na meču – 7:0, za najveću prednost (43:49). Lošu igru naših igrača iskoristili su gosti za niz od 9:0 (45:51). Na pravi način je uzvratio tim Zvedana Mitrovića. Trojka Ivanovića i dvije Dubljevića za preokret i veliku euforiju u “Morači” (54:53). Do kraja, na semaforu je bilo 58:55.

Poslednju dionicu otvorio je Ivanović, koš uz faul (61:55). Potom je uslijedila i trojka Sekulića za potpuni trans na tribinama (64:55). Uslijedila je serija promašaja na obje strane, ali je vrijeme teklo u korist “crvenih”. Imala je Crna Gora plus šest (69:63) kad je Turska uspjela da se vrati. Prvo trojka gostiju, a potom nesportski faul Šehovića i Erden je, na sreću, promašio oba bacanja. Dubljević za kraj kapitenski – prvo ukradena lopta u odlučujućem napadu gostiju, pa poeni za 71:66.

Ivanović je ubacio 21 poen, Dubljević 17, sjajnu rolu imao je Ognjen Čarapić sa 11.

U turskom timu najbolji Doguš Balbaj i Samih Erden sa po 14.

Crna Gora ima 6 pobjeda, koliko i Letonija, dok Ukrajina ima pobjedu manje.