Osnovan novi Džudo savez!

0
238

Ministarstvo sporta i mladih uvijek će biti podrška svim sportskim organizacijama koje poštujući Ustav i zakone države rade za dobrobit sporta i sportista, rekao je generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević.

On je primio danas delegaciju novoosnovanog Džudo saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Andrijom Čađenovićem.

Lalević je poželio uspješan rad rukovodstvu novog Saveza uz poruku da se prema svim džudistima i džudo klubovima moraju odnositi bez diskriminacije.

“Razvoj džudo sporta i briga o džudistima zasnovani na sistemskom pristupu uz poštovanje međunarodnih standarda i domaćeg zakonodavstva biće naš prioritet”, rekao je on.

Lalević je istakao da će Ministarstvo sporta i mladih, kao i do sada, uvijek biti podrška svim sportskim organizacijama koje poštujući Ustav i zakone ove države rade za dobrobit sporta i sportista.

Čađenović je, uz zahvalnost na prijemu i podršci Ministarstva sporta i mladih u rješavanju problema u džudo sportu, istakao da će novi Džudo savez biti kuća svih crnogorskih džudo klubova i džudista.

“On je ukazao da je novi Zakon o sportu omogućio uspostavljanje demokratskih procedura, unapređenje rada i jednakost pri izboru upravljačkih struktura što će u finalnom doprinijeti kvalitetnijem radu, boljim rezultatima i novim medaljama naših sportista”, kaže se u saopštenju.

Iz Džudo saveza, koji je izbrisan iz registra sportskih organizacija, juče je saopšteno da 18. februara pokrenuo upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore, te da rješenje o brisanju iz registra ne može da bude pravosnažno do “odluke Upravnog suda po ovoj tužbi”.

Oni su, takođe, naveli da se drugi savez registrovao pod drugim nazivom – Judo savez Crne Gore.