Oslabljena Crna Gora poražena od Srbije u Nišu

0
1003
Foto: Tanjug

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u meču drugog kola grupne faze Svjetske lige.

Tim Vladimira Gojkovića je poražen od reprezentacije Srbije rezultatom 7:4.

U prvoj četvrtini naši vaterpolisti nisu uspjeli da postignu gol, a imali su i tri napada sa igračem više. Srbija je preko Filipa Filipovića postigla prvi gol na meču, nakon četiri i po minuta igre. Prednost je udvostručio Stefan Mitrović.

I drugi period je počeo golom Srbije. Vodili su domaći 3:0, da bi 3 minuta i 44 sekunde do kraja četvrtine konačno i “ajkule” postigle gol. Strijelac je bio Aleksandar Ivović. Bojan Banićević je uspio da smanji na 3:2, a onda je Milan Aleksić sa igračem više, devet sekundi prije kraja druge četvrtine donio prednost Srbiji 4:2.

Još jednom je bio precizan Aleksić, sredinom trećeg kvartala domaća ekipa je opet imala tri gola prednosti. Smanjio je Marko Petković, a onda su “delfini” brzom akcijom vratili rezultat na “plus tri” (6:3).

Nastavio je Aleksić sa golovima. Svoj treći, a za Srbiju sedmi gol, postigao je poslednjoj dionici. Uslijedio je gol Crne Gore sa igračem više, a strijelac je bio Draško Brguljan. Do kraja meča mreže su mirovale.

Za Crnu Goru po gol su dali Ivović, Petković, Banićević i Draško Brguljan.

U ekipi Srbije, Milan Aleksić je bio trostruki strijelac, Milan Ćuk postigao dva gola.

U nastavku takmičenja, Crna Gora dočekuje Rumuniju 16. januara, a potom će ugostiti Srbiju 20. marta. Tačku će staviti duel Rumuna i naših vaterpolista 10. aprila.