Opština Budva nagradila srebrne “Ajkulice”

0
1475

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović i potpredsjednica Suzana Pribilović, su povodom osvajanja srebrne medalje crnogorske vaterpolo reprezentacije na Svjetskom prvenstvu ugostili petoricu članova crnogorske juniorske vaterpolo reprezentacije iz Budve Branka Franetu, Danila Dragovića, Miloša Krivokapića, Sava Ćetkovića i Dimitrija Raškovića, trenera Vaterpolo kluba “Budva“, Aleksandra Aleksića, sportskog direktora ovog kluba, Ivicu Kotarca, i sekretara Nikolu Ljubanovića. 

U ime Opštine Budva, mladi vaterpolisti i trener, za postignut izvanredan uspjeh, nagrađeni su reprezentativnim monografijama o Budvi i novčanim nagradama od 500 eura

Popović je kazao da je ponosan što su među članovima crnogorske juniorske vaterpolo reprezentacije, čak petorica igrača upravo iz budvanske opštine. Zahvalivši na svim uspjesima koje su do sada postigli, predsjednik opštine im je poželio mnogo sreće i pobjeda u budućnosti.

On je pomenuo i da se Opština Budva ubraja među lokalne samouprave koje za sport, na nivou Crne Gore, izdvajaju najviše finansija, i najavio da će uskoro biti realizovana ovogodišnja raspodjela sredstava budvanskim sportskim klubovima i organizacijama.

Popović se osvrnuo na neophodnost izrade strategije sportskog razvoja Budve i istakao da će se uskoro otpočeti sa radom na ovom projektu, s ciljem da se prepoznaju prioriteti i odrede smjernice za razvoj lokalnog sporta.

Tokom sastanka, takođe, bilo je riječi i o važnosti izgradnje otvorenog sportskog bazena u Budvi, čime bi se riješili postojeći problemi funkcionisanja i rada kluba, a u određenoj mjeri i doprinijelo produžetku ljetnje turističke sezone, posebno kroz razvoj sportskog turizma.

Ispred vaterpolo kluba “Budva”, obratili su se Ivica Kotarac, Aleksandar Aleksić i Danilo Dragović i zahvalili na prijemu i podršci koju Opština Budva i predsjednik Popović pružaju, izrazivši nadu da će tako biti i ubuduće.