Oproštaj Boška Draškovića u humanitarnom meču

0
651

Oproštajni meč dugogodišnjeg crnogorskog bokserskog reprezentativca Boška Draškovića održaće se danas u okviru humanitarne bokserske revije “Posljednji udarac za Sofiju”, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da će sav prihod od prodatih ulaznica biti namijenjen za liječenje oboljele djevojčice Sofije Šušić u Turskoj i Novom Sadu.

Glavna borba večeri u Sportskom centru u Nikšiću biće meč između Boška Draškovića i Džemala Bošnjaka.

Drašković, koji je selektor bokserske reprezentacije Crne Gore, rekao je da je ideja za humanitarnu akciju potekla nedavno kada je učestvovao u jednoj od televizijskih emisija humanitarnog karaktera.

“Planirao sam da organizujem humanitarni spektakl na kome bi učestvovala naša bokserska reprezentacija, ali javljali su se i humani bokseri sa strane. Iako to nijesam ranije planirao, sjutra veče ću odboksovati svoj posljednji meč, mada dvije godine praktično nijesam ušao u ring, niti bokserski trenirao“, rekao je Drašković na konferenciji za novinare.

On je istakao da ga je humanitarna akcija motivisala da pozove sugrađane i ljubitelje boksa da podrže manifestaciju.

Protekle sedmice otkazao mi je protivnik i bio sam primoran da pozovem izuzetno kvalitetnog boksera Džemala Bošnjaka koji je u dobroj formi. To je čovjek koji me je pobjeđivao i kada sam bio u najjačoj formi”, rekao je Drašković.

On je kazao da mu je zadovoljstvo što će takav šampion biti dio manifestacije, navodeći da je Bošnjak najuspješniji bokser iz Bosne i Hercegovine (BIH) u posljednjih 20 godina.

Moja karijera bila je naporna i teška i nadam se da će takva biti i završnica. Zadovoljstvo mi je što ću pred nikšićkom publikom imati priliku da odradim još jedan težak zadatak i da će sve proći u fer pleju i korektnoj borbi”, rekao je Drašković.

Organizator je predvidio još dvije borbe u olimpijskom boksu i tri profesionalne borbe.

U poluteškoj kategoriji do 71 kilogram boriće se Brajan Jovanović iz Novog Sada i Mile Kostić koji živi i radi u Njemačkoj.

U ringu će se u kategoriji do 75 kilograma naći i dvojica najboljih seniora u Crnoj Gori, Emir Šabotić i Petar Marčić.

Šabotić je osvajač više turnira, boksovao je za Sutjesku, pa za Bokserski klub Herceg Novi, za koji je osvojio značajne turnire.

Bio je osvajač zlatne rukavice, zlatnog gonga, a poslije godinu vraća se u ring.

Njegov protivnik Marčić najuspješniji je senior u 2017. godini.

“Publika će vidjeti i profesionalne mečeve. Bokser iz Herceg Novog, Zvjezdan Vidaković u poluteškoj kategoriji, koji je neporažen i bio je WBC šampion Mediterana sastaće se protiv Radovana Petrovića iz BiH. U kruzer kategoriji u ringu će se naći Dilan Prašović, naš bokser koji ima stopostotan skor i veliki je talenat, i njegov stariji i iskusniji protivnik iz Srbije, Siniša Kondić, koji ima skor od četiri pobjede i dva poraza”, rekao je Drašković.

On je najavio da će u okviru manifestacije biti održana borba Ratka Draškovića, koji ima 51 godinu i Saše Dajića, 25 godina mlađeg, koji ima pozitivan skor u profi boksu.

“Ne može se reći da Ratko Drašković nije u profesionalnoj formi, jer svake godine ima jedan ili dva meča, a 15. decembra trebao je da boksuje u Banja Luci, ali je želio da sjutra veče bude u Nikšiću. Taj meč će sigurno privući ljubitelje boksa”, rekao je Drašković.

On je kazao da će svi učesnici manifestacije “biti pobjednici” i da je njen jedini cilj liječenje male Sofije.

“Sve sudije, supervizor meča, predsjednik Bokserske crnogorske federacije Milorad Martinović odrekli su se svog honorara u korist humanitarne akcije”, istakao je Drašković.

Bokserski sudija Sreten Keto Bošković, kazao je da je ta sportska priredba pokazatelj ljudskosti i velike duše Nikšića.

Manifestacija će imati i muzički program u okviru koga će nastupiti Davor Vučetić, dok će u okviru fitnes programa Soko džim imati svoju koreografiju.

Revija u Sportskom centru u Nikšiću počeće u 19 sati.