Omladinci igrali bez golova s Danskom

0
237

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno bez golova u prvom prijateljskom susretu sa odgovarajućom selekcijom Danske.

 

Danci su prvi pokušali da ugroze protivnilčki gol i to preko Duelunda, koji je nakon dva “lažnjaka” na ivici kaznenog prostora šutirao kraj lijeve stative.

 

I u nastavku su gosti bili prvi koji su zaprijetili, ponovo preko Duelunda iz slobodnog udarca ali je naš golman bio na mjestu i uhvatio loptu. Nekoliko sekundi kasnije viđena je prilika pred golom Danske – Šarkić je fenomenalnim ispucavanjem pronašao Burzanovića, koji je odigrao povratni pas za Lončara na 16 metara ali je Iversen dobrom intervencijom loptu skrenuo u korner nakon jakog udarca našeg veziste.

 

Najbolja prilika na meču viđena je u 75. minutu kada se Vujnović našao u izglednoj poziciji nakon duplog pasa sa Cmiljanićem. Napadač naše selekcije tukao je sa desetak metara ali je lopta završila preko prečke.

 

Prvo okupljanje poslije nekoliko mjeseci i vjerovatno je to uticalo da igra ne bude na nivou na kojem je bila na kvalifikacijama. Takođe, tek je početak prvenstva pa igrači nisu u pravoj formi, što je uz teške uslove za igru onemogućilo da se bolje igre. Mislim da su Danci u prvom poluvremenu, kada su igrali niz vjetar, imali inicijativu i veći posjed lopte. U drugom dijelu odnos snaga je bio izjednačen. Prema prikazanom ovaj rezultat je najrealniji. U četvrtak ćemo početi u drugom sastavu, tako da će svi igrači koji danas nisu dobili priliku da igraju u drugom meču zaigrati od prvog minuta.

 

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrtak, 5. marta na Trening kampu FSCG sa početkom u 13.30 časova.

 

Crna Gora – Danska 0:0

Podgorica – Trening kamp FSCG.

Crna Gora: Matija Šarkić, Dragan Grivić, Andrija Vukčević, Dejan Kotorac (Stefan Lončar), Nikola Vujnović, Boris Cmiljanić, Anđelo Rudović (Zoran Petrović), Filip Kukuličić (Marko Burzanović), Marko Banović, Stefan Vukčević (Jovan Vujović), Nicola Nilović (Luka Uskoković).

Danska: Daniel Iversen, Marko Lund, Mads Pedersen, Jonas Gemer (Markus Matiesen), Mikel Duelund (Mads Kalund), Jepe Hansen, Magnus Pedersen, Kasper Olsen, Rezan Corlu (Frederik Brandhof), Markus Ingvartsen, Niklas Halse.

 

 

 

 

 

fscg