Olimpijske stipendije “Tokio 2020” džudistima Pantiću i Gardaševiću

0
386

Crnogorski džudisti Danilo Pantić i Nikola Gardašević danas su u Crnogorskom olimpijskom komitetu potpisali ugovor prema kojem će u narednom periodu primati stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Crnogorski olimpijski komitet je, preko Fonda Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, obezbijedio našim sportistima stipendije „Tokio 2020“, kao podršku za ostvarivanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana 2020. godine.

“U Crnogorskom olimpijskom komitetu smo sigurni da se radi o sjajnim sportistima koji su svojim kvalitetom dokazali da se od njih i u narednom period s pravom mogu očekivati zapaženi rezultati i vjerujemo da će uspjeti da se domognu učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju 202.godine”, istakao je Predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Uz zahvalnost COK-u i predsjedniku Dušanu Simonoviću, Pantić i Gardašević su uvjereni da će svojim rezultatima u narednom periodu opravdati očekivanja i biti dio olimpijskog tima naše države na Igrama u Tokiju.

Stipendije, u iznosu od 670 USD mjesečno, pored Pantića i Gardaševića, obezbijeđene su za: karatiste Marinu Raković i Maria Hodžića, teniserku Danku Kovinić, jedriličara Milivoja Dukića i atletičarke Slađanu Perunović, Kristinu Rakočević i Mariju Vuković.