Olimpijska stipendija Danki Kovinić: “Podrška koja mi daje snagu da se još više borim i treniram”

0
318
Foto - Privatna arhiva

Crnogorska teniserka Danka Kovinić kazala je da je igranje za svoju državu velika čast i da je za nju to na prvom mjestu.

Kovinić je danas potpisala ugovor za olimpijsku stipendiju, koju je obezbijedio Crnogorski olimpijski komitet (COK), uz pomoć Fonda olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

“Iskustvo iz Rio de Žaneira je bilo fantastično i sigurna sam da ću biti dio crnogorskog olimpijskog tima i na Igrama u Tokiju. Igrati za svoju državu je čast i za mene je na prvom mjestu. Zahvalna sam na podršci COK-u i Teniskom savezu, jer mi daje snagu da se još više borim i treniram kako bi dosegla svoj cilj“, kazala je Kovinić nakon potpisivanja ugovora u COK-u.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da će Kovinić dobiti punu podršku kako bi se što bolje pripremila i izborila vizu za Tokio.

“COK će i pored stipedije, podržati i učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da u narednom periodu u saradnji sa Teniskim savezom, podrži Kovinić, ali i sve ostale sportiste koji imaju mogćnost da se nađu na narednim Olimpijskim igrama. COK vjeruje u Danku i očekuje da u narednom periodu izbori plasman među 20 najboljih igračica svijeta, što joj po kvalitetu i pripada”, kazao je Simonović.

On je podsjetio da je COK, uz pomoć Fonda olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, dodijelio stipendije za devet crnogorskih sportista.

Stipendije u iznosu od 670 dolara mjesečno dobili su atletičari Slađana Perunović, Kristina Rakočević i Marija Vuković, karatisti Marina Raković i Mario Hodžić, teniserka Danka Kovinić, jedriličar Milivoj Dukić i džudisti Danilo Pantić i Nikola Gardašević.

Saopšteno je da su kandidate za olimpijske stipendije predlagali nacionalni sportski savezi.

Simonović je kazao da su dobitnici stipendija nade Crne Gore na Igrama u Tokiju 2020. godine.

“Stipendija će trajati do avgusta 2020. godine, u iznosu od 670 dolara. Sa stipendijom se može prestati i ranije, ukoliko sportista izgubi sve šanse da se domogne olimpijske norme. Nadam se da će svi naši sportisti koji su potpisali ugovor o stipendiranju izboriti nastup na Igre u Tokiju”, kazao je Simonović.