Oković prvo pojačanje Budućnosti, Zvicer odlazi?

0
394

Srpski tehničar Aldin Oković (26. jula puni 22 godine) prvo je pojačanje OK Budućnost Capital Plaza. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa “plavima”, koji su, tako, riješili pitanje dizača za narednu sezonu.

Oković, koji će na toj poziciji zamijeniti Borisa Vlahovića (drugi tehničar ostaje mladi Danilo Dubak), šesti je Prijepoljac u istoriji podgoričkog odbojkaškog kluba, nakon Bojana Drobnjaka, Aleksandra Toškovića, Ivana Steljića, Nemanje Petrića i Igora Čaraveše…

“Oković je dobio pozitivne komentare o tome kako je kod nas, posljednje od Irfana Hamzagića. I mi smo o njemu čuli sve najbolje, pomogli su nam naš Marko Vukašinović i Vladan Đorđević, bivši igrač Partizana i reprezentacije SCG. Zadovoljni smo, u pitanju je mlad igrač, kome je želja da napreduje u sredini sa drugim mladim igračima, pa smo lako postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo – kaže za “Vijesti” Zoran Vukčević, direktor Budućnosti.

Oković je karijeru počeo u rodnom Prijepolju, u OK FAP Livnica, u kojoj se kao igrač i afirmisao, i bio jedan od najzaslužnijih za istorijski ulazak u Prvu ligu Srbije.

Pretprošlu sezonu je proveo u Novom Pazaru (igrao i CEV kup), a prošlu u Spartaku iz Ljiga, sa kojim je izborio opstanak u Superligi Srbije, a u posljednja tri kola je sa svojim timom savladao šampiona Vojvodinu i vicešampiona Novi Pazar.

Aldin Oković

Ukupno je u prošloj sezoni imao učinak od 88 poena, na 72 odigrana seta, od čega 44 iz bloka, 26 iz napada ili kontranapada, te 18 asova.

“Dobili smo preporuku da je veliki radnik, odličan je bloker i server, što je rijetkost na njegovoj poziciji. Vjerovatno bi neko pitao, a kako “diže”. Najbolji odgovor na to je da je sa “škakljivom” ekipom Spartaka iz Ljiga uspio da izbori opstanak u Superligi Srbije”, dodao je Vukčević, uz napomenu da će u petak biti obavljen razgovor sa primačem Ivanom Zvicerom, kada će biti jasno da li definitivno odlazi ili će produžiti ugovor.

“Ako bi Zvicer ostao, ekipa bi bila kompletirana, a za eventualna druga pojačanja čekaćemo žrijeb za Čelendž kup i da vidimo šta će da urade Jedinstvo, Budva, Bar i ostali”, zaključio je direktor Budućnosti.

Ivan Zvicer