Održano svečano proglašenje, COK uručio nagrade najboljim sportistima

0
877
Foto: COK

U Vili Gorica, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta, održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportista i nacionalnih selekcija Crne Gore u 2017. godini.

Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta verifikovao je prijedlog žirija za izbor sportiste godine i za najboljeg sportistu Crne Gore u 2017. godini proglasio rukometnog reprezentativca Vuka Borozana. Borozan je predvodio crnogorsku reprezentaciju do plasmana na Evropsko prvenstvo, a sa ekipom Vardara je osvojio Ligu šampiona i SEHA ligu.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović uručio je pehar za najboljeg sportistu Crne Gore Vuku Borozanu.

“Zahvalio bih se svima koji su me izabrali. Čast mi je što je meni pripala laskava titula. Hvala mojoj ženi, jer bez nje ne bi bila moja godina i porodici, bez koje ne bih bio gdje jesam, kao i mojim prijateljima Ivu i Andriji. Hvala još jednom na podršci i ukazanom povjerenju”, rekao je nakon prijema nagrade Vuko Borozan.

Foto: COK

Potpredsjednik COK-a Andrija Popović je pehare za najbolje mlade sportiste uručio Ivani Nikolić i Bojanu Boškoviću.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2017. godini je džudistkinja Ivana Nikolić. Ona je bila srebrna na kadetskom prvenstvu svijeta u Santijago de Čileu i bronzana na Evropskom prvenstvu u tom uzrastu.

Srećna sam zbog nagrade. Nagrada mi mnogo znači, motiv više da nastavim da radim kvalitetno. Cilj mi je da napredujem kako bi na dostojanstven način mogla da predstavljam Crnu Goru. Nadam se da ću uz stručnu pomoć trenera Jelene Šutović dodatno napredovati i boriti se za najsjajnija odličja”, kazala je najbolja mlada sportistkinja.

Foto: COK

Karatista Bojan Bošković izabran je za najboljeg mladog sportistu naše države. Bošković je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima. Slavio je i na Balkanskom prvenstvu za juniore.

“Priznanje je veliki uspjeh za mene i biće mi motivacija za dalji rad. Nagrada je i podstrek da još više i bolje radim. Nadam se da ću i naredne godine nastaviti sa dobrim rezultatima i osvajanjem medalja i da ću i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sočiju osvojiti jednu od medalja koja bi mi omogućila plasman na Olimpijske igre mladih u Argentini”, kazao je mladi Bošković.

Foto: COK

Potpredsjednica COK-a, Zorica Kovačević uručila je pehare Marini Rajčić u ime ženske seniorske rukometne selekcije i Miodragu Miroviću, treneru zlatne kadetske vaterpolo selekcije.

Foto: COK

Za najbolje nacionalne selekcije Crne Gore izabrani su ženska rukometna reprezentacija, šestoplasirana sa Svjetskog prvenstva, i kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, osvajači titule evropskih prvaka.

Foto: COK