Odbojkaški savez Crne Gore testirao 50 kandidatkinja za pionirsku reprezentaciju

0
888

Odbojkaški savez Crne Gore nastavio je sa ulaganjem u najmlađe.

Nakon projekata “Jugopetrol EKO mini odbojke” i pionirskih liga, OSCG se okrenuo ka novoj generaciji pionirki.

Selektor ženske pionirske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Marko Radusinović, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, testirao je 50 kandidatkinja za širi spisak.

Testiranje se održalo za vikend 20-21.januara u Baru, u sklopu kojeg je obavljena antropometrijska analiza, BMI indeks, kao i motoričko testiranje svih kandidata za žensku pionirsku reprezentaciju Crne Gore.

Okupljeno je bilo 50 djevojčica iz svih krajeva Crne Gore. Testiranje su odradili doc.prof Ivica Šćepanović, mr Aleksandar Vlahović  i mr Dražen Bulatović , kao i pomoćni treneri Ivica Šćekić i Zlatko Ćaćić. 

“Pored testiranja djevojčice podijeljene u dvije grupe su odradile i 3 treninga gdje smo pratili i njihovu tehničku obučenost. U okviru ovih mini priprema smo ugostili i selektore kadetske reprezentacije Nikolu Masoničića i selektora juniorske reprezentacije Časlava Đurovića,  koji su došli da pozdrave ovu generaciju. Djeca dolaze iz 17 crnogorskih klubova, i zasigurno među njima rastu nove Bokan, Ivanović , a na nama je da prepoznamo najperspektivnije i u narednih 6 godina studioznim i sistemskim radom stvorimo ekipu sa kojom će se Crna Gora ponositi. Svaki početak je težak, tako da nas čeka mnogo posla ali vjerujem u svoj rad kao i rad svoga stručnog tima. Ne sumnjam da će ove djevojčice rođene 2004/5 imati tretman kakav zaslužuju i da ćemo u skorije vrijeme crnogorsku javnost obradovati pobjedama i raznim sportskim uspjesima.

Ovom prilikom bih pozvao i djevojčice koje žive van Crne Gore, a uspješno treniraju odbojku i imaju crnogorski pasoš  da se jave na kontakt telefone Odbojkaškog saveza Crne Gore, radi njihovog konkurisanja za nacionalni dres. Zahvalio bi se Odbojkaškom savezu, mojim asistentima kao i trenerima koji su prisustvovali mini pripremama a ovim djevojcicama poželio i dalje dobar i kvalitetan rad u svojim klubovima, što je osnov građenja jedne generacije”, izjavio je selektor pionirske reprezentacije Crne Gore, Marko Radusinović.