Odbojkaši večeras protiv Moldavije za istoriju! (20:15h, MSC Budva)

0
337

Vidio je Mediteranski sportski centar u Budvi mnoge velike mečeve, mnoge velike igrače. Nekada je cijela Crna Gora uživala u nezaboravnim utakmicama, ali nikada nijedan meč nije bio toliko bitan za našu odbojku kao večerašnji!

Utakmica za istoriju, setovi koji će odrediti sudbinu ove generacije, okršaj nakon kojeg će biti jasno jesu li momci Veljka Bašića rođeni za velike stvari ili ostaju u prosjeku svojih prethodnika.

Najvažniji meč u istoriji crnogorske odbojke počinje večeras od 20.15h na obali Jadranskog mora Crna Gora dočekuje Moldaviju, a pobjeda znači prvi plasman naših odbojkaša na neko veliko takmičenje, ovog puta Evropsko prvenstvo.

Najteža i najvažnija

Trijumf protiv Moldavije značio bi da naša selekcije kao jedna od najboljih pet drugoplasiranih ide na završni spektakl evropske odbojke, koji će u septembru organizovati četiri zemlje Francuska, Holandija, Belgija i Slovenija.

“Nema sumnje da nas očekuje najteža i najbitnija utakmica u ovim kvalifikacijama”, poručio je naš selektor Veljko Bašić. “Dovoljno je reći da nas pobjeda vodi na Evropsko prvenstvo, prvi put u istoriji crnogorske odbojke”.

Crna Gora je mogla prije par dana u Slovačkoj da završi posao oko plasmana na EP, ali ubjedljivo je poražena od prvoplasirane selekcije u grupi.

“Izgubili smo tu utakmicu koju smo možda mogli i da dobijemo. Mislim da su u Njitri presudile greške, kojih možda i nije bilo previše sa naše strane, ali jednostvano Slovačka vam ne poklanja mnogo poena, pa je na kraju to odlučilo”, prisjetio se Bašić.

Taj meč neće mnogo uticati na motiv njegovih momaka…

“Naravno, i dalje smo svi veliki optimisti, maksimalno smo motivisani i jedva čekamo da taj meč već jednom počnje i naravno da se završi”, jasan je Bašić.

Zajedno do istorije

Sudbina veoma dobrih kvalifikacija tako će se rješavati u posljednjem kolu…

“Ostala je još ta jedna utakmica najbitnija, kao što smo od početka pričali”, istakao je kapiten Vojin Ćaćić. “Ostaje nam da damo sve od sebe, jer negdje mislim da smo svi psihički bili u ovom meču i prije njega”.

Biće to prilika i za naše navijače da konačno i odbajkašima pruže podršku kakvu zaslužuju.

“Iskreno se nadam da će doći što više ljudi da nas podrži da dobijemo ovaj meč. Nadam se da će biti lakše nego u Moldaviji (poraz od 3:2), da ćemo slaviti i da ćemo svi zajedno da se radujemo istorijskom uspjehu”, zaključio je kapiten Crne Gore.

Kucnuo je čas, neka srijeda bude istorijski dan za crnogorsku odbojku.