Odbojkaši ispustili 2:0 protiv Tunisa, samo teorija nas drži u igri za F4

0
886

Crnogorski odbojkaši poraženi su od Tunisa sa 3:2 (22:25, 25:27, 31:29, 26:24, 19:17) u drugom kolu turnira u Svjetske lige u Tunisu i šanse da se nađu na završnom turniru u Frankfurtu sveli na teoriju.

Ispustili su izabranici Slobodana Boškana prednost od 2:0 u setovima, kao i meč lopte u trećoj i četvrtoj dionici.

Selektor Boškan prvi put je ove sezone u Svjetskoj ligi odlučio da od početka šansu pruži Simu Daboviću na poziciji tehničara umjesto Rajka Strugara i to se pokazalo kao pravi izbor jer je Dabović sa nekoliko kuvanja i dobrih blokova na pravi način ušao u meč.

Bolje je počela Crna Gora, vodila sa 6:3, ali nam je popustio prijem kada je na servis došao Moala, pa je Tunis preokrenuo na 8:7 na prvom tehničkom tajm autu.

slobodan boskan marko bojic crna gora tunis odbojkasi reprezentacija odbojka svjetska liga 004

Poslije zaostatka od dva poena, 13:11, Boškan je pozvao tajm aut, a Minić prošao jednu tešku kontru, da bi poslije njegovog servisa Tunišani bili prinuđeni na grešku. Potom je blokirao Dabović, a bomba Bojića iz servisa donijela nam je 16:14.

Imala je Crna Gora i tri poena prednosti, 20:17, a onda su naši dozvolili domaćem timu da uhvati priključak na 22:22.

Ipak, završnica je pripala našem sastavu, a set je zaključio još jednim as udarcem Marko Bojić za 25:22.

Druga dionica bi se mogla nazvati setom preokreta. Uglavnom su poene i jedni i drugi osvajali u serijama nakon dobrih servisa. Crna Gora je u nekoliko navrata imala po tri poena prednosti (6:3, 12:9), ali su u završnici u boljoj poziciji bili domaći odbojkaši.

Vodio je Tunis 22:19, a onda je Minić odlično prošao sa kraja, pa otišao na servis. Nakon njegovih bombi Crna Gora je povela 24:22, pa propustila tri set loptu. Četvrta je bila srećna i nakon bloka Rajka Strugara, koji je u završnici seta zamijenio Dabovića (kod rezultata 18:16), naši su stigli do dva seta prednosti.

simo dabovic gojko cuk crna gora tunis odbojkasi reprezentacija odbojka svjetska liga 001

Tokom trećeg seta Crna Gora je uglavnom jurila rezultat, a domaćin se prvi put odlijepio kod rezultata 14:10. Međutim, vratili su se naši odbojkaši i stigli do izjednačenja (18:18), ali je tada na servis liniju došao nezgodni Ismail Moala. Četiri sljedeća poena osvoojio je Tunis, poveo 22:18 i činilo se da je sve gotovo. Tako nije mislio Aleksandar Minić, koji je servisima potpuno pomjerio prijem domaćih, pa je Crna Gora preokrenula na 23:22 i potom imala meč loptu. Nismo je iskoristili, potom spriječili pet set lopti Tunisa, ali ne i šestu pa je maratonski set pripao domaćoj selekciji 31:29.

I u četvrtom setu Tunišani su imali prednost tokom prvog dijela igre, a u odlučujući period ušlo se kod rezultata 16:13. Tada su naši preuzeli kontrolu igre, sa dva sjajna servisa Bojića stigli do 17:17, a onda i sa dva poena Boža Ćuka Crna Gora je povela 21:18 i činilo se da je pred vratima pobjede.

Tunis je uhvatio egal kod rezultata 23:23, ali je opet naš tim došao do meč lopte, međutim sa servisa je pogriješio kapiten Ćaćić.

crna gora tunis odbojkasi reprezentacija odbojka svjetska liga 003

Sljedeća dva poena pripala su Tunisu, a samim tim i set u kojem je crnogorska reprezentacija platila ceh zbog čak 11 grešaka.

Očajno je naš tim igrao u većem dijelu taj brejka, a u jednom momentu zaostajao čak 10:3, uz isključenje Bojića, koji je loptu poslao u publiku nakon što je izblokiran.

Uspjela je naša selekcija da se vrati, i opet se igralo na razliku, a onda kod rezultata 17:17 crveni karton i kazneni poen je dobio selektor Boškan zbog nepravilne izmjene, da bi potom kuvanje Strugara izblokirano i utakmica je izgubljena.

Naš najefikasniji igrač bio je Aleksandar Minić sa 23 poena, jedan više od Marka Bojića.

U posljednjem meču u nedjelju od 17 sati Crna Gora će igrati protiv Meksika.

Crna Gora – Tunis 2:3 (25:22, 27:25, 29:31, 24:26, 17:19)

Crna Gora: Minić, Dabović, Babić, G.Ćuk, Strugar, Ćaćić, Lakčević (libero 1), Bojić, Radunović, B.Ćuk, Milić, Vukašinović, Ječmenica , Popović (libero 2).

Tunis:  Korbosli (libero ), Kadi, Miladi, Karamosli, Čeik, Naga, Moala, Kabi, Slimene, Juini, Ajeh, Agrebi.

This slideshow requires JavaScript.