Odbojkaši danas putuju za Meksiko, 18. juna derbi sa Njemcima

0
664

Crnogorska odbojkaška reprezentacija danas putuje za Meksiko, a 18. juna, na prvom turniru Svjetske lige (treća divizija), sastaće se sa Njemačkom.  

Na turniru igraju još Španija i domaćin Meksiko, a Balša Radunović je siguran da ih dobre partije u kontrolnim utakmica sa Albanijom i Turskom, uz kvalitetan rad i analizu, mogu odvesti do završnog turnira.

Dobro smo radili, a koliko dobro pokazali su kontrolni mečevi sa Albanijom i Turskom. U Meksiku nas čekaju jaki rivali, ali mislim da sa svima možemo da igramo. Njemačka je za respekt, ali dolazi u izmjenjenom, mla- đem sastavu, pa možda i nijesu toliko jaki. Čeka nas težak zadatak protiv nezgodnih Španaca. Igraju dobru odbojku i sigurno će tražiti šansu za završni turnir. Ono što smo vidjeli iz analiza domaće ekipe je da su igrači srčani, borbeni i možda najmanje mogu da iznenade tehnikom i taktikom. Ali, zato daju maksimum za svaki poen, imaće podršku sa tribina i nikome neće biti lako sa njima. Sve u svemu, imamo kvalitet i šansu svakoga da pobijedimo – jasan je Radunović.

Sa Njemcima i Špancima „crveni“ će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa eto prilika da se uvjere u kvalitet i vide neke stvari koje će im za septembar poslužiti.

– Potajno želimo plasman na EP, a vidjećemo gdje smo i koliko možemo već poslije utakmica sa Špancima i Njemcima u Meksiku. Pitanje je koliko će od maksimuma, protivnici u kvalifikacijama za EP, biti daleko ili blizu.

Konkretno, reprezentacija Njemačke, domaćin završnog turnira, nastupiće u oslabljenom sastavu.

– Možemo da vidimo dosta ili dovoljno. Mislim da smo i mi, kao ekipa, stasali, napredovali i da se pitamo. Djelujemo kao cjelina, zajednšištvo je, možda, i najveći dobitak za tim.