“Novosti” pišu: Dino Radončić odabrao Crnu Goru!

0
358
Foto: eurohoops.net

Talentovani 16-godišnji krilni košarkaš Real Madrida odlučio za koju će državu igrati. Srbija učinila sve da ga privoli sebi, kratkih rukava ostale i Španija i Njemačka.

JEDAN od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, 16-godišnji krilni igrač Real Madrida Dino Radončić (202 cm), izabrao je nacionalni dres Crne Gore, koji će nositi u svojoj, kako stručnjaci predviđaju, blistavoj karijeri.

 

Sin bivšeg crnogorskog rukometaša Damira i Zrenjaninke Vanje, inače nekadašnje odbojkašice, imao je i ponude Srbije, Španije i Njemačke, ali se opredijelio za zemlju za koju je nastupao i njegov otac.

Imajući u vidu da su za njega bili zainteresovani i Španci i Njemci, jasno je da je presudnu ulogu odigralo to što je njegov otac bio crnogorski reprezentativac.

Dino je rođen u Njemačkoj u vrijeme kada je Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živio je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gdje je odrastao i počeo da igra košarku. Redovno je pozivan na sve akcije mlađih selekcija Srbije, ali je bio i na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore. Momak sa dvojnim državljanstvom 2013. je postao član Barselone, iako je imao ponude Crvene zvezde i Partizana, a godinu kasnije Real Madrid je “oteo” košarkaški biser velikom rivalu iz Katalonije.

 

 

 

Večernje novosti ONLINE