Novljani slavili u Beogradu: Jadran rutinski protiv Zvezde

0
174
Foto: Miloš Samardžić

Vaterpolisti Jadran Carina rutinski su stigle do pete pobjede u Regionalnoj ligi.

Novljani su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu 11:5 (3:2, 2:2, 3:0, 3:1).

Tim Petra Radanovića tri dana nakon odličnog izdanja i nesrećnog poraza od Olimpijakosa u Grčkoj (8:7) nije blistao u prvom dijelu meča sa Zvezdom.

Pet puta je stizao do minimalne prednosti, a onda je u nastavku dominirao i zaključio seriju 7:0, kojom je četiri minuta prije kraja poveo 11:4.

Najbolji je bio crnogorski reprezentativac, ljevoruki Đuro Radović, sa pet golova, dva je dao Uroš Vučurović, a po jedan Dušan Banićević, Kanstantin Averka, Vladan Spaić i Marko Petković.

Golman Jadrana, Petar Tešanović, kazao je da su Jadranaši još umorni od utakmice protiv Olimpijakosa, ali da su uspjeli da nametnu svoj ritam igre večeras.
“Ušli smo malo sporije u utakmkicu tokom prve dvije četvrtine. Uspjeli smo da stisnemo odbranu u drugom poluvremeni i nametnemo svoj ritam plivanja, što nama odgovara. Tokom tog perioda primili smo samo jedan gol”, kazao je Tešanović.
Trener momaka sa Škvera, Petar Radanović,  istakao je da da su prve dvije četvrtine bile neizvjesne i da je Zvezda imala dobar presing.
“Igrali su gol za gol, međutim kasnije je došla do izražaja naša bolja fizička pripremljenost. Uspjeli smo da privedemo utakmicu kraju na pravi način”, poručio je Radanović.