Novi derbi u “Morači” – Mijović: Meč je dobar test karaktera za ekipu

0
178
Foto: KK Budućnost Voli

Serija derbija za košarkaše Budućnost Volija nastavlja se u subotu – u “Moraču” dolazi Cedevita Olimpija, prvi pratilac lidera.

Samo pobjeda dijeli sjutrašnje rivale – ulog je, dakle, veliki, a za “plave” posebno, jer bi najvećim rivalima nakon deset kola odmakli dva koraka.

“Rekao sam poslije Partizana i Mornara, ponoviću – liga je takva da vam ne dozvoljava da gledate dugoročno. Skoncentrisani smo da pobijedimo Cedevitu Olimpiju, da izgledamo dobro. Pobjeda bi nam, svakako, značila mnogo. Meč je i dobar test karaktera za ekipu, koja je u dobroj seriji – želimo da je nastavimo, ali ne gledamo ko je i koliko iza nas, već se samo spremamo za prvu utakmicu sa idejom kako da pobijedimo“, rekao je trener Petar Mijović.

Budućnost ima šest pobjeda u nizu u ABA ligi…

“Samopouzdanje je psihološka stvar i mora da se drži pod kontrolom. Ako nastavite da, prvenstveno, trenirate kako treba, onda samopouzdanje dobija na značaju. U suprotnom, može da vas ušuška. Nakon Mornara i onakvog finišu trebalo bi da nam je postalo jasnije šta može da se dogodi ako pomislimo da smo neki ozbiljan faktor u svemu ovome. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni svih 40 minuta, a na treninzima maksimalno fokusirani i ozbiljni kako bismo nastavili da igramo dobro“, kazao je Mijović.

Utakmica Budućnost Voli – Cedevita igra se u subotu od 18 sati.