Nikolić: Procenat šuta nije dobar i pomoglo bi nam da to popravimo

0
469
Foto: ABA liga

Tim Jasmina Repeše je smanjio rezultat u finalu na 2:1 u srijedu, a već večeras imaće šansu da izjednači i izbori majstoricu u Beogradu.

Sigurno je da bi „plave” sačekao pakao u „Pioniru”, zbog činjenice da pehar u ABA ligi donosi i učešće u Evroligi, ali to je sada neka druga priča. Ključno je da Suad Šehović i drugovi večeras ostanu u igri…

– Uvijek je lakše igrati na svom terenu. Podrška publike je bila fenomenalna, nadam se da će takva biti i večeras. Na trećoj utakmici smo odigrali jako dobru odbranu, bili agresivni i radili sve što je trebalo. Ako je odigramo približno dobro, to će nam biti dovoljno. Doduše, napad nas ne služi baš najbolje, procenat šuta nije dobar i pomoglo bi nam da to popravimo – istakao je Danilo Nikolić.

Jedini Podgoričanin u ekipi Budućnosti (drugi je Nikola Ivanović, koji je sezonu završio još u novembru) u finalu ima mnogo veću minutažu nego ranije. Najbolji meč je odigrao u srijedu, kada je dao osam poena (šut iz igre 5-3, bacanja 1-1) i upisao tri skoka i po ukradenu loptu i asistenciju za 22 minuta.

Stekao sam povjerenje trenera i trudim se da ga zadržim – lakonski odgovara 26-godišnji krilni centar.

Budućnost je u prva dva meča finala primila 198 poena. U istom ritmu je odigrala i prvo poluvrijeme trećeg duela, dozvolila protivniku da ubaci 50 koševa, ali je u nastavku konačno bila mnogo čvršća i za 20 minuta primila svega 22 poena.

Zvezda je slabije šutirala u drugom poluvremenu. Ne znam da li je to bilo zbog publike ili koncentracije, ali je definitivno da joj atmosfera nije pomogla. Mi smo odgledali video sa prve dvije utakmice i vidjeli da ne možemo da igramo kao u Beogradu, da moramo da pritisnemo njihove niske igrače. To nam je donijelo rezultat – zaključio je Nikolić.