Nikola Vučević: Prezadovoljan sam zbog kontinuiteta dobrih partija

0
465

„Povrede na stranu, mnogo sam napredovao“ – tako je Nikola Vučević prokomentarisao završenu sezonu u Orlandu. Povreda Ahilove tetive od prije deset dana, četvrta ove sezone, natjerala je trenera Džeka Vona da našeg centra pošalje na prijevremenu ljetnju pauzu. A koliko mu je bitan, svjedoče jučerašnje riječi samog Vona:

Prije bih skočio u vatru nego dozvolio da se Nik povrijedi ili pogorša povredu. Ne radi se o ozbiljnom problemu, ali bolje je da ga pričuvamo, zaslužio je. Bitna je karika u našoj startnoj petorci i mnogo je napredovao.

Crnogorskom reprezentativcu gode pohvale, to je i rekao.

Bio sam spreman da nastupim još u prethodna dva meča. A koliko me cijene u Orlandu, svjedoči upravo ta odluka koju mi je trener saopštio, da nema potrebe da rizikujem povredu u tri posljednje utakmice. Ovako me čeka kraća rehabilitacija, ali i raniji program rada na ljeto – rekao je Vučević.

Po statističkim parametrima, napredovao je u gotovo svim segmentima igre. Na 57 mečeva, zabilježio čak 36 dabl-dablova, uz za nijansu manju minutažu imao i veći prosjek poena (14,2 po meču)…

Drugi me hvale, ali i ja sam svjestan da sam napredovao. Nakupilo se dosta sitnih povreda, odrazilo se to malo na igru… Prezadovoljan sam najviše zbog kontinuiteta dobrih partija u februaru i martu. To me najviše radovalo, jer vjerujte, nije lako dostići formu i željeni nivo među NBA centrima.

Koliko su povrede usporile tvoj napredak?

– Neznatno, vjerujem da sam na pravom putu, a uz pravi rad tokom ljeta očekujem da ću naredne godine nastaviti taj put.

Kakvi su planovi za postsezonu?

– Prije svega, u konsultacijama sa timskim ljekarima i stručnim štabom moram sačekati, da odradim sve medicinske provjere i tek tad dobijem dozvolu da napustim Orlando. Biću uz ekipu u samom finišu sezone, zatim idem do Los Anđelesa…

Kad ćemo te vidjeti u Crnoj Gori?

Eto me brzo, slijedi kratki odmor, a zatim rad na dostizanju forme. Još nemam konkretne planove, ali planiram da budem u trenažnom procesu ranije nego inače, što je i prirodno s obzirom na ovu pauzu. Nije lako među NBA centrima, računajući na sve povrede, fizičke napore, opterećenja zglobova, ali kad vidite jednog Dankana kako igra godinama… Planiram da trajem, još učim i napredujem. I budem spremniji nego ikad za narednu sezonu – zaključio je Vučević.

Da li si zadovoljan sa klubom, životom na Floridi, ambicijama tima?

Apsolutno, imamo pravo na dva pika u prvom dijelu prve runde drafta, očekujem napredak, možda i borbu za plej-of… Ekipa je očigledno napredovala, naravno ljudi iz uprave ne govore igračima planove za potencijalna dovođenja igrača, ali je jasno da smo ambiciozni.

Dugoročno, vidiš li sebe u Orlandu?

– Što se mene tiče, ako može, do kraja karijere bih ovdje igrao.

Koliko ti znači priznanje za najboljeg igrača nedjelje u martu?

Vjerujte mi, to mi je ogroman podstrek i motivacija. Prvo zbog činjenice da sam pobijedio te nedjelje ispred najboljeg igrača svijeta Lebrona Džejmsa, pa onda zbog toga što je ta nagrada privilegija zaista najboljih. Mojim dobrim partijama klub je ostvario niz pobjeda u tom periodu, zato sam i osvojio nagradu.

 

 

 

 

Pobjeda