Nikola Sjekloća odbio Oskara De la Hoju

0
625

nikola sjeklocaCrnogorski bokser Nikola Sjekloća, član kluba Crvena zvezda Ginis iz Beograda, odbio je da pređe u čuveni kamp “Golden Boj” koji drži legendarni Oskar De la Hoja.

 

Transfer iz Crvene zvezde Ginis u američki kamp zaustavio se prošle godine u februaru kada je Sjekloća boksovao u Atlantik Sitiju, a razlog je to što su ponudili jako loše uslove.

 

Profi kamp Golden Boj promoušn čiji je vlasnik Oskar De la Hoja ponudio nam je novi ugovor koji bi potpisao samo neki prosječni regionalni bokser sa polovičnim rekordom, a ne Nikola Sjekloća koji je na poslednjoj rang listi WBC-a osmi na listi izazivača, kaže Nikolin menadžer Luka Popović.

 

Popović je rezigniran postupkom čelnika kampa iz SAD.

 

-Za protekle dvije godine imali smo samo jedan meč u SAD i to protiv Sakio Bike koji je Nikola u izjednačenoj borbi izgubio i to samo zbog neiskustva na američkom ringu.

 

– Dodatno je to što nisu ispunili sve dogovorene finansijske obaveze. Prošle nedjelje ponuđen nam je novi ugovor i meč sa bokserom iz Meksika Markom Antoniom Peribanom.

– Tu borbu smo mi odbili jer bi Nikola taj meč boksovao bukvalno besplatno. Nijesmo očekivali da je takav odnos od Golden Boj Promoušna. Takve stvari se dešavaju u nerazvijenim zemljama, a na našim prostorima, mislim na eks Ju područje to je nezamislivo. Možda oni misle da smo mi iz Somalije ili neke banana države.

 

Menadžer Sjekloće ukratko je obrazložio i finansijski aspekt meča sa bokserom iz Meksika činjenicom da pripreme i sparing partnere ne bi mogli da platie sa ponuđenom gažom.

 

-Smatram da će De la Hoja uvidjeti grešku a to sam mu ja, kao menadžer Sjekloće i objasnio. Pozvao sam šampiona i njegov tim u Srbiju da vide ko smo i šta smo, da nismo tikve bez korijena.

 

-Za kratko vrijeme uspjeli smo da nađemo novo rješenje. Za dvije nedjelje u Budvu dolazi italijanski promoter Mario Loreni koji će sa Nikolom potpisati trogodišnji ugovor iako, ponavljam, vrata Golden Boju nijesmo zatvorili.

 

– Nikola će “debitovati” u Avecanu u Italiji 28. marta gdje planiram da boksuje rejting meč u šest rundi a ime protivnika saznaćemo uskoro.

 

Poslije toga, 26. aprila Sjekloća će boksovati za Sveslovenskog šampiona u WBC u Pragu i početkom avgusta organizujemo spektakularnu reviju u Budvi gde ćemo pokušati da osvojimo WBC silver titulu. Ako se ta titula osvoji Sjekloća je zvanicni izazivač prvaku svijeta tako da se, onda, očekuje borba za prvaka svijeta, naredne godine – poručio je Popović.

 

 

 

 

Telegraf