Nikola Rakočević produžio ugovor sa Kaseresom

0
365
Foto: Cáceres Ciudad del Baloncesto

Nikola Rakočević (27) i naredne sezone igraće u Kaseresu, klubu u kojem je stekao reputaciju jednog od najboljih šutera u španskoj drugoj ligi.

Iza Podgoričanina je sezona u kojoj je izabran u drugi tim Leb Gold lige i u prvu petorku stranaca u drugom rangu takmičenja u Spaniji. U Kaseresu je bez prekida od 2015. godine, a za klub je nastupao i u sezoni 2013-14. Izvanredni šuter prošle sezone bilježio je 13,5 poena i 2,7 skokova po meču.

Bek visok 193 santimetra i naš bivši mladi reprezentativac u Španiji je skoro deceniju. Na početku karijere kratko je nastupao za španskog prvoligaša Saragosu. Takođe, igrao je za drugoligaše Navaru, Kosinas, Valjadolid i Breogan. Kratko je nastupao u domaćem šampionatu za ekipu Zete 2011 u sezoni 2013-14.

Rakočević je na Pirinejima stekao reputaciju šutera izuzetne klase, a imao je i ponude prvoligaša. Ipak, odlučio se za ostanak u Kaseresu koji ima jasne ambicije da se plasira u najjaču evropsku ACB ligu, gdje se osjeća kao kod kuće i gdje je u potpunosti ostvario veliki igrački potencijal.