Nikola Bulatović: Momci su me vratili 20 godina unazad

0
1187
Foto: Saša Matić

Nikola Bulatović nekadašnji košarkaš Budućnosti, reprezentativac SRJ, osvajač zlatnih medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima, tokom cijele sezone bio je uz parket, pratio i bodrio igrače Budućnosti u ABA ligi i Evrokupu.

Uspjeh “plavih” vratio je nekadašnjeg asa podgoričkog kluba u “njegovo” vrijeme.

“Fenomenalna atmosfera. Presrećan sam zbog ovih momaka. Srce mi je puno. Rekao sam jednom od igrača da su mi proradile emocije – vratili su me 20 godina unazad, kada je moja generacija osvajala trofeje. Čestitam momcima, stručnom štabu, čelnicima kluba na velikom rezultatu”, kazao je Bulatović.

Uloga autsajdera u finalu plej-ofa ABA lige bila je dobra polazna osnova da Budućnost rasterećenije odigra mečeve za trofej.

“Sreća treba da se isprovocira. I bila je na našoj strani. Najveći utisak je da su momci pokazali da imaju kvalitet”, kazao je Bulatović.

U ogromnom uspjehu Bulatović je posebno istakao ulogu Aleksandara Džikića…

“Džikić je pokazao da je veliki trener, psiholog… On je motivisao naše sugrađane da dolaze u “Moraču” i da podrže momke. To je košarka, to je život i u tome moramo svi učestvovati”, rekao je Bulatović.

Pred klubom je sada još veći izazov sportski, organizacioni – Evroliga.

“U razgovoru sa mojim kolegama, sportskim direktorom Gašom i mojim kumom Đalem, često sam govorio da bih volio da vidim tu novu generaciju – da ih bodrimo protiv Fenerbahčea, Reala, Barselone…. Na pragu smo svega toga i zašto da ne vjerujemo u sebe”, kazao je Bulatović.