Nešić: Moramo bolje, moramo više

0
412

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo kada su odbojašice Crne Gore u pitanju završene su u skladu sa očekivanjima.

Znalo se da u konkurenciji sa Turskom, Bugarskom, Rumunijom, Švajcarskom i Kosovom, Crna Gora ne može do planetarne smotre, ali se ipak očekivalo nešto više od ubedljive pobede nad Kosovom.

Činjenica je da je Crna Gora bila oslabljena jer je ovog leta zbog privatnih obaveza odmor uzela Tanja Bokan, da je Ksenija Ivanović dugo pauzirala zbog povede kolena i da sigurno nije u top formi, ali…

Po završetku pomenutih kvalifikacija odbojkašice su dobile tri dana odmora, a zatim počele pripreme za Evropsku ligu. Baza za pripreme je Bijelo Polje, a takmičenje u kome će Crna Gora imati priliku da stekne dodatno iskustvo sa ciljem da naredno leto i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo dočeka spremna.

Rivali su Francuska, Gruzija i Ukrajina. Igraće se dva turnira. Jedan u Gruziji od 16. do 18. juna, a drugi u Francuskoj od 23. do 25. juna. Samo prvoplasirana selekcija će izboriti plasman na finalni turnir.

Nisam zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pobeda nad Kosovom je malo. Mnogo više sam očekivao u duelima sa Švajcarskom i Rumunijom, a znali smo da će mečevi sa Bugarskom i Turskom biti prilika da vidimo gde se nalazimo i šta nam nedostaje u odnosu na selekcije iz vrha svetske odbojke”, rekao je Nešić za “Sport klub” i nastavio:

Sada nas očekuje Evropska liga i ekipe koje su po kvalitetu na našem nivou. Ne kažem da je plasman na finalni turnir prioritet, ali je prioritet da ekipa pokaže više, da pokaže da može bolje, da napravimo korak napred kako bismo stigli do primarnog cilja”.

Primarni cilj ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore je plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine. Kvalifikacije za smotru najboljih selekcija Starog kontinentasu na programu su narednog leta.