Nenad Dulović: Ovo je moj početak, neću da stanem!

0
569

Nenad Dulović jedan od najtalentovanih karatista planete, uzdanica Crne Gore i karate kluba Omladinac nastavio je seriju uspjeha.

Karate klub Omladinac i Crna Gora trenutno imaju šest boraca koji se nalaze među 50 najboljih na WKF listi: Marinu Raković, Marija Hodžića, Draganu Konjević, Jelenu Maksimović, Nenada Dulovića i Anu Drašković. Što se kataša tiče među 50 najboljih je Biserka Radulović, a šanse da se nađe među 50 najboljih ima i Mijat Vojvodić.

Crta se podvlači na kraju godine, a samo 50 najboljih u svakoj katerogoriji će imati mogućnost da se bori za mjesto na Olimpijskim igrama u Japanu. Karate će, podjesećanja radi, kao sport, debitovati na najznačajnijem sportskom događaju na planeti.

“Srećan sam što sam uspio da stignem do medalje u Istanbulu, a istovremeno izuzetno sam zadovoljan što sam uspio sa kote 100 da stignem među 50 najboljih na WKF listi. Još nije objavljena nova lista, u Istanbul sam krenuo kao 43. sada se nadam poziciji oko 30. mesta. Trenutno se šest boraca Omladinca nalazi ispod magične crte koja omogućava borbu za plasman na Olimpijske igre”, rekao je Nenad Dulović za Sport Klub i nastavio:

“U čemu je tajna uspjeha? Tajna je u tome što smo mi jedna srećna i jaka porodica. Mi nemamo uslove za rad kao naši rivali, ali imamo pozitivnu energiju, porodičnu atmosferu. U takvoj situaciji nije nam teško da radimo, dva ili čak i tri puta više od rivala. Tako dolazimo do rezultata, tako dolazimo do medalja na velikim takmičenjima. Ja bih volio da svi odemo na Olimpijske igre, ali je konkurencija paklena. Međutim, siguran sam da će neko od boraca Omladinca braniti ugled Crne Gore u Japanu”.

Za mladog Nenad Dulovića, mnogo vremena za odmor nema.

“Od stare slave se ne živi. To sam davno naučio. Medalju iz Istanbula sam već arhivirao a fokus je usmjeren ka Svetskom kupu u konkurenciji mlađih seniora koje se održava u Hrvatskoj i gdje ću nastojati da stignem do nove medalje. Ovo takmičenje se ne boduje za seniorsku WKF listu, ali se boduje turnir Premijer lige u Berlinu, na kome ću učestvovati poslije Svjetskog Kupa”, naglasio je Nenad Dulović.