Nebojša Čović novi predsjednik ABA lige

0
756
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, preuzeo je predsjedavanje Jadranskom ligom.

Poslije sednice Skupštine klubova ABA lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsjedavanje preuzela shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

Mjesto potpredsjednika je pored Igokee i njenog generalnog menadžera Igora Dodika, pripalo je i ciboni i njenom generalnom menadžeru Domagoju Čavloviću.

Skupština Jadranske lige je konstatovala “veoma jak interes i potrebu” klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja. Jadranska liga će, kako je saopšteno, preduzeti sve korake kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

“Uvjerena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, Jadranska liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumijeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima”, navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sljedećoj Skupštini, koja će se održati 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mladje kategorije, odnosno igrače do 19 godina.